Translate

fredag 2 augusti 2013

Indiskt i Spanien & shopping på La Zenia

I förrgår kväll vart vi sugna på att köpa med oss mat hem. Det blir nämligen lite rörigt när vi är så många som skall få ihop anpassade barntider på kvällen och så vidare. Jag, Nina och Erik tog oss en kort promenad till den centrala delen av Quesada- där vi bor. Johan och Nina har vid flera tillfällen ätit på den här indiska restaurangen som vi skulle till. 

" Spice hut " heter den och ägs av en super trevlig, brittisk-talande kvinna som såg sitt första dagsljus i Indien. 
Man blev väl omhändertagen på en gång. Vi berättade att vår beställning skulle ta ett tag med tanke på hur många vi var. 
- Inga problem- sätt er här och ta något att dricka så länge sa hon. Jag beställde in en " WKD ". 
Det ger mig alltid tillbaka goda minnen från min tid på Mallorca ;0)
Inte för att den blåa är så god, men brist på annat så var jag tvungen att ta den här.. 

Jag och Nina satt och kollade menyn om och om igen, tills vi äntligen fick ihop en schysst meny till alla. Vi hade plockat både vegetariskt och animaliskt. Mycket bra priser och jätte goda rätter som räcker till lunch i ett par dagar efter.. Det tog lite lång tid så klart, men då var ägarinnan snabb fram med 3 flaskor vin som vi fick med oss också. Det där är vad jag kallar bra service!!! Ni som är i detta område, måste gå hit till den restaurangen. En familjär stämning som man kan leva länge på. 

Vi var på shoppingcentret " Habaneras" tidigare i veckan och då blev vi även tipsade om ett helt nytt shoppingcenter- "La Zenia". 
Vilken skillnad! Man inte jämföra dessa två, även fast det första var bra också. 
Att köra hit från oss var lite förvirrande och oskyltat. Det tog oss ungefär 25 minuter. 
Här fanns allt! Casino, bio, bowling, ett minitivoli och massa affärer och restauranger. Men höjdpunkten var nog ändå alla de djur som rullade runt på 4 hjul. En genial uppfinning för barn som inte orkar gå runt med sina föräldrar och shoppa. Man köper 8- minuters polletter, som man stoppar i djuret och sedan är det bara att trycka på en knapp på ena styret och köra iväg. Mats och Richard köpte ett gäng så Celine, Neo och Livia fick köra hur mycket de ville. 
I går var det typ 35 grader, så svettigt var ju bara förnamnet. Här fanns ytterligare ett genialiskt påhitt, och det var vattenfontäner för barn. Jag har aldrig sett Neo så exalterad- han spände hela kroppen och bara väntade på att en vattenstråle skulle spontant spruta upp ur marken. Ta med badkläder till barnen  ni skall hit med andra ord. Erik och Jessica hade för några dagar sedan redan varit här, så då sa dem att vi skulle ta med oss badkläder om vi fick för oss att åka hit.

Ett super fräscht ställe som jag ger högsta betyg på!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar