Translate

torsdag 21 mars 2013

Miami- Florida


Igår åkte vi från Orlando innan kl 08.00 på morgonen för att komma i god tid till Miami. Det är ungefär en 5 timmars bilresa  mellan Orlando och Miami. Vi lämnade hyrbilen på Miamis flygplats och tog sedan en varsin taxi till South beach. Vi checkade in på ett av Morgans kedjehotell - Mondrian. I Miami tillhör förutom Mondrian, även hotell Delano och Shoreclub. Dessa är riktigt fashionabla hotell allihopa och den franska designen Philippe Stark ligger bakom Delanos grymma inredning bl.a. 
Här på Mondrian är det riktigt riktigt coolt inrett som ni kan se här nedan. Om man skall bo här så måste man näst intill råna en bank.. Vår frukost gick på typ 700 spänn eller mer.. Inte värt pengarna direkt!!! Däremot är det en riktigt cool upplevelse att bo här en kortare period, eller en längre om man har en lägenhet här. Man kan nämligen köpa in sig här fick vi veta av våra goda vänner som har en lägenhet just här på Mondrian. 

Igår gick jag, Neo, mamma och pappa en sväng ner på stan. Mondrian ligger precis mellan Miami down town och Ocean drive. Det tar ca 10 minuter att promenera ned till stranden. Det var kul att testa att bo här också, med tanke på att jag alltid bott på Collins ave. tidigare. 
På Collins Ave. ligger Delano och Shore club. Den här gatan sträcker sig genom hela Miamis halvö, så där måste man hålla reda på gatorna så man inte virrar bort sig. Tvärgatan till Collins har ni Lincoln- där hittat man all bra shopping. Om man inte orkar ha med sig gubben så kan man sätta honom med en öl på någon av de många uteserveringar som finns på den här gatan;0) 

Jag guidade mamma och pappa runt och första stoppet blev en Apple Martini på hotell Tides. Här firade jag och Mats nyår för några år sedan & det var lika kul att vara här igen som då:0)
Fortsatte på Ocean drive och upp på Collins Ave. Skulle in och visa inne på Delano också men då var det abonnerat så vi kunde tyvärr inte gå in just då. Upp på Lincoln för lite shopping inne på Victorias Secret. Men stressigt blev det för jag och Mats hade en tid att passa. Vi hade nämligen barnvakt och ett bord bokat på en av våra favorit restauranger- Nobu!!

* Nobuyuki Matsuhisa föddes i Japan och började jobba som kock i tidig ålder. Flyttade till Peru där han fått mycket av hans inspiration ifrån. Maten är en blandning av Japan och Sydamerika. Asian fusion är konceptet och han har lyckats. Han flyttade sedan från Peru och till Alaska och sedan vidare runt i USA. Nu har han en massa restauranger runtom i världen.

Sista dagen idag och vi har en strålande dag vid poolen!!! Vill inte åka hem till snö och kyla!!! :0((

Allt har gått jätte smidigt och bra.. Barnen har skött sig jätte bra med tanke på hur mycket vi har sett och gjort. Vi har gjort en rundresa som heter duga.. Det har varit kul och se hur städer i Florida kan skilja sig så mycket från varandra. Här i Miami är det nästan bara spansktalande och inte många som är överviktiga direkt. Här får man gömma sig, för det är mycket snyggt här;0) Vackra människor!! 
I Naples var ju snittåldern rätt hög men det var kul att se den staden också.

Men en sak är säker och det egentligen en sak som är gemensam- det är att packa mycket pengar om ni ska semestra i USA!! Våran Suite
Matsalen


En molnig dag i Miami


Party på taket..

Sanddyner

Neo läser drinklistan på Tides :0)

Pappa tyckte det såg trevligt ut på den här båten hehe..


Ett av Miamis bästa hotell!!


Ocean drive

Ett av mina favorit hotell- Delano


En trevlig restaurang på Lincoln..

Skaffa Yelpappen så få man så här fina erbjudanden ;0)

Sashimi på Nobu

Hummertacos kan man även få här hemma i Sverige. Då bokar man ett bord på Miss Voon i Stockholm.

Black Cod- Nobus specialitet och bästsäljare ;0)

Krabba

Inne på Shoreclub kan man få en egen poolhytt om man har fickan full med dollares!

Om ni undrar varför det står sängar vid poolen så är det drinkbord..
Receptionen på hotell Mondrian


Mondrians entré
Baren på Mondrian

Miami downtown by night

Miami downtown daytime


Cool hiss

Om man vill ligga och kolla på tv vid poolen..Frukost för 22 dollar är uppdukat

Bra service vid poolen

En privat tillställning på hotellet på kvällen.. 
Sista frukosten...

Morfar och Neo
                                                Hej då Florida och så ses vi snart igen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar