Translate

torsdag 7 mars 2013

Äntligen framme på andra sidan Atlanten

Nu ar klockan typ 05.00 pa morgonen nar jag skriver detta och familjen ar jatte pigga och har varit sedan 2 timmar tillbaka :/.. Har ligger vi 6 timmar efter den svenska tiden. Klockan ringde lite innan 04.00 igar morse och planet gick fran Arlanda 08.05
Mellanlandning efter 1 timme och 50 minuter i Dusseldorf- ett 2 timmars stopp dar innan flighten gick vidare till Miami, USA. Flighten skulle ta 9 timmar och 50 minuter, men Lufhansa " flog in " 20 minuter.
Vilken skillnad fa flygbolag alltsa! Man jamfor snabbt det storsta tyska bolaget med de franska AirFrance och marker extremt stora skillnader. Det var forsta gangen jag flog med Lufthansa och servicen pa crewn var pa topp och de var sjukt trevliga. Tror inte att de satt stilla manga minuter. Jag tanker inte namna vad jag tycker om AirFrance...
Vi hade forberatt oss pa att fa sta i customko i 2 timmar minst, men det gick sjukt smidigt och tog oss bara ca 30 minuter. Varje gang jag rest hit sa har det tagit extremt lang tid och vi trodde inte att det skulle ga snabbare nu nar amerikanarna skall dra ned pa personal osv.. Bagaget hade redan kommit och stod uppradat fint sa vi latt kunde ga vidare till nasta station. Nar man skall hamta ut en hyrbil sa tar man minitaget en station. Snabbt, smidigt och bekvamt- allt andras med aren och i detta fall till det goda. Pappa och Mats fick prata med Avis direkt, men kom fram till att vi inte skulle fa plats i den bilen vi hade bokat fran borjan, sa vi tog en annan stor amerikansk bil ;0)
Det borjade narma sig 24 timmars gransen fran att klockan ringde pa Onsdag morgon- trott var bara fornamnet..
3:e gangen gillt kom vi till slut upp pa ratt vag. Inte jatte latt att hitta i staterna.. Vi hade fatt info om att det skulle ta ca 1,5 timme till Naples men det tog oss narmare 3 timmar till slut. Naples ligger pa Floridas golfkust- alltsa pa den vastra sidan av " the orange state ".

Nu sitter vi bara och vantar pa att frukosten skall oppna. Idag skall omradet utforskas och playan far vanta tills i morgon. Det ar namligen inte sa varmt har just nu. Idag fick vi veta att det " bara " ska bli 21 grader.. Man ar ju van att det ar runt en 30 grader nar man aker pa sol och bad semester. Varmen kommer dock senare i veckan fick vi veta.































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar