Translate

söndag 26 maj 2013

Restaurang Södra sällskapet & P!nk

Tredje konserten blev det i går för min del. Globen och Stockholm hade åter igen nöjet att få presentera världens bästa Alicia Moore!!! Hon är född -79 och jag är så sjukt imponerad av den här kvinnan. Hon skriver grymma texter som både berör och upprör.
Dear Mr president är tex en låt som hon skrivit- som med all sannolikhet retade fupp den före detta presidenten- George W Bush. Hon skriver texter som väldigt få har mod till. Jag har t.o.m tatuerar in en textrad från en av hennes låtar på min vänsterfot. " Det är genetiskt, " har jag översatt från engelska till grekiska- Ine Klironomiko. Nu undrar ni kanske varför.. Enkelt- jag älskar Grekland och jag tycker språket är vackert. 

I går kväll gjorde P!nk det igen- hon ÄGDE!!! Man ser att hon är född till detta och hon älskar varje steg hon tar på scenen. Hela globen var fullsatt och jag och Catarina hade varit och ätit precis innan och var på världens bästa humör. C hade fått uppdraget att boka biljetterna och VILKA bra platser!! Vi satt på rad 1 i sektion A- alltså nästan vid scenen :0)
Vi kommer ned och börjar dansa och rocka helt utan hämningar.. Tills en snubbe bakom säger..
- Kan ni kanske sitta ner ett par låter så vi andra ser- MEN HALLÅ, är det inte en konsert vi är på eller ?!?!
Då tittar vi ut i Globen och märker att det typ bara är jag och C som dansar och har armarna i luften. Om jag skulle vara P!nk så hade jag blivit extremt missnöjd med publiken. Snubben drog ned stämningen och jag satt och irriterade mig på detta genom hela hennes spelning- tack för den televerket...
Hon drog igång ett par låtar i från hennes första album- vilket blev en succé. Då kunde vi inte sitta längre..
Jag tyckte nästan ändå att hennes förra show var bättre. " Funhouse " är nästan svår att slå.. 

Vi behövde ju äta något innan konserten, så då tog jag på mig att boka bord. Det blev restaurang Södra Sällskapet på Åsögatan, Medborgarplatsen. 
Jag hade blivit tipsad av min syster som ofta går hit. Jag hade nog lite för höga förväntningar, för jag tyckte faktiskt att det bara var okey. Jag tog en toast skagen till förrätt och gös till varmrätt. Skagenröran var god men jag störde mig på att citronklyftan inte var kärnfri och skuren på rätt sätt- en gammal yrkesskada kanske ;0)..
När gösen kom in så hade de nog hittat den minsta lilla firren av alla stackars firrar. Jätte många potatisar däremot, så det kunde man ju äta sig mätt på. Det var väldigt bra priser och vi fick snabb service.
Jag fick inte riktigt något grepp om inredningen här. En bistro med allt vad detta innebär och en soffgrupp i djurmönster som var placerad i ett av hörnen i baren. Den här soffgruppen var dock det coolaste här inne.. 

När vi skulle hem så delade vi på en Uber så klart. Jag fick ett mejl från Babba på Uber för några veckor sedan där det stod att trafikverket försöker sätta stopp för Ubers verksamhet. Jag frågade våran chaufför hur det hade gått och då sa han att inget var klart än men att det hade varit över 4000 stycken som hade signat upp sina namn i alla fall. Nu håller vi tummarna att Stockholms bästa taxibolag får stanna!! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar