Translate

fredag 17 maj 2013

Marbella

Jag vaknade med ett ryck kl 09.00 i morse och skrek lite desperat till Mathilde att vakna. Vi är bara här några dagar och man vill helst inte sova bort den lilla tid man har här. Men eftersom att vi bara har oss själva att fixa i ordning så gick det raketfort. Ned till matsalen och frukostbuffén- detta stod först på dagens schema. Vädergudarna hade bestämt att inte vara våra vänner i dag så pool-, strandhäng var uteslutet. Några regnstänk blev det dock bara under dagen och solen tittade fram lite då och då. 

Vi landade på Malagas flygplats sent i går natt. Paula och Matte skulle bli upphämtade av Mattes pappa Bosse. Jag och Mathilde blev erbjuden skjuts till hotellet- vilket var hur snällt som helst. Jag och M kom på att vi inte hade förberett oss så väl när det gällde transportsträckan från flygplatsen och hotellet. Helt själva, utan barn och familj, släpper man rätt snabbt på mycket när det gäller det praktiska. Som tur var så fick vi plats i bilen allihopa. Väl framme på Hotell NH Marbella- hoppade vi helt utslagna i våra sängar och somna på studs. 

NH är en ganska stor hotellkedja som tydligen finns på tre ställen här i Marbella. Sandra åkte lite tokigt i morse- då vi lärde oss detta ;0)
Hotellet är 4-stjärnigt och håller en jätte bra standard. Mörkt trägolv i rummen, fräscha badrum och jätte bra frukostbuffé med massa gott att välja mellan. Jag hade tydligen bokat in oss på ett av det bästa läget i området. Golden mile heter detta område och de flesta lyxhotellen ligger här. Det 5- stjärninga Gvadalpin ligger precis mitt över gatan och den nyöppnade klubben " Opera " ligger precis bredvid. 

- Costa del Sol är kusten som sträcker sig längst hela den här kusten. Efter Malaga kommer Torremolinos, sedan kommer orten Fuengirola, och följs Marbella, San Pedro osv.. 
Bergmassivet " La Conca " ( snäckan ) stoltserar sig i bakgrunden. Hit vallfärdas många vandrare år efter år. Man brukar prata om koppartornet och pratar nästan alltid utifrån detta när man skall förklara vägvisning bl.a.. Här börjar nämligen Marbellas centrum. 
Marbella ligger bara ca 1 timme från Gibraltar och om man är sugen på att åka skidor så är det bara va 1,5 timme till Sierra Nevada- Granada. 
Vi strosade omkring i Marbellas gamla del och beställde in en stor Sangria på " Apelsin torget ". Mysigt var liksom bara förnamnet!!! Vidare därifrån så åkte vi först ned i " Puerto Banus " för att beställa Paella tills i kväll. För att få köra in här med bil så behöver man ett speciellt tillstånd. Det är ett passérkort som bara fastighetsägare i Puerto Banus kan köpa. Ca 12 000 :- kostar ett sådant årskort... 
Vidare från eliten, åkte vi upp i bergen. Vi skulle nämligen inta en genuin spansk lunch i byn " Benahavis ". En helt fantastiskt härlig lunch med massa skratt och tjejsnack! Härligt att man har mod att öva på sin skolspanska också!! 

Om en stund blir vi upphämtade av Sandra igen. Det trendiga " La Sala " för en fördrink innan middag hemma hos Sandra i området " Nueva Andalucia " står näst på tur!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar