Translate

lördag 18 februari 2012

Puerto de la Cruz- Teneriffa

Jag hade blivit varm i mina reskläder, och var bara hemma någon vecka innan jag skulle iväg igen. Den här gången hade jag lurat med mig min kära vän Ann-Sofie. Min andliga vän, som har tagit med mig på änglakvällar och som även lägger änglakort på mig. Det här är nog inget hon skulle vilja att jag nämner just nu när hon inte riktigt är varm i kläderna än. Men hon övar på mig och det hon har fått fram so far- stämmer varje gång. Fia är även en fantastiskt duktig konstnärinna, och målar jätte fina couture tavlor med diverse tänkvärda ord och budskap. Det är bara en bråkdel av vad hon gör, och hon kommer sakta men säkert bli en av de stora. Jag är en mycket stolt vän!

Fia mådde inte helt 100, så då ville jag ta henne till solen och värmen på Teneriffa. Trodde jag ja.. Jag vet inte om det bara är jag som alltid har så dålig erfarenhet med vädret när jag drar till Kanarieholmarna?!?
Vi fick i alla fall typ 3 dagar med sol. När det inte är sol här så är det rätt kallt och rått i luften, vilket inte gjorde humöret på topp för min del. Vi bodde på norra sidan av Teneriffa. Jag hade Celine med mig och Fia hade sin yngsta dotter Chloe med sig, som är 3 månader yngre än Celine. Vi bodde på höjden, och hade en sjukt lång väg ned till de centralare delarna av orten. Bella Vista är ett 3-stjärnigt lägenhetshotell som inte var så mycket att hänga i julgranen. Utsikten från vår balkong var dock breathtaking- vågorna från Atlanten slogs upp på bergen i ett vitt skum. Man kunde sitta i flera timmar och stirra ut över det mäktiga havet! Fia fick byta en möglig sängmadrass också, som var helt förfärligt. Området på höjden var däremot, jätte mysigt. Jag tycker Puerto de la Cruz är en av de mysigaste orterna man kan åka till om man bestämt ska till "Holmarna". Man har den välkända vulkanen och berget- Teide, som mäter Spaniens högsta berg, 3718 meter över havsytan. Jätte vackert, som stolt visar sig i bakgrunden, med sina vita snötoppar. Puerto de la Cruz är uppdelat i två delar- den gamla och den nya. Det var en riktig lång promenad från vårt hotell till den gamla delen, men det var det värt kan jag säga. Vi upptäckte vår favorit gatan när vi letade efter bra restauranger. Vi gick och vi gick, och till slut hittade vi en bakgata, efter jungfrustatyn i hamnen. Oj, vad god mat de serverade där! Äntligen hittade man något annat än plaststolar och fotomenyer! Dit gick vi nästan varje kväll sen..och vilken motion vi fick. Celine och Chloe skötte sig utmärkt båda två. Det var ju första gången vi åkte själv med tjejerna och man visste ju inte hur det skulle gå.

Jag är ju mycket för att försöka upptäcka så mycket av destinationen som möjligt när jag reser. Nu hade vi små tjejerna med och även fast man vill, så drar man sig för att göra saker som tar för mycket på krafterna. Jag lyckades i alla fall övertala Fia om att åka till Teneriffas huvudstad- Santa Cruz. Vi slängde på våra vagnar under bussen och kånkade upp tjejerna på bussen och iväg var vi:0)
Det är en storstad och vi hade ingen som helst aning vad vi skulle börja med. Vi hittade en huvudgata till slut med bl.a Zara Home, där Fia gick loss totalt. Hem fick vi stora lyktor och handdukar. Sen skulle vi hitta någonstans att äta, för magen gjorde uppror. Vi hittade till slut ett jätte mysigt ställe som serverade spansk husmanskost. Jag beställde in "ropa vieja" från menyn, som betyder gamla kläder men som jämförs med den svenska pytt i pannan. Till de drack vi massa rosévin hehe.. Herregud vad kul vi hade på bussen hem sen :D

På väg ned till Teneriffa. Planet lyfta typ kl 06.00 och vi fick en varsin 3:a på Novair :0)


Vår utsikt från balkongenSanta Cruz

Santa Cruz

Ropa vieja


Puerto de la cruzTräning träning
Tack vare denna så hittade vi vår gata!

Favoritrestaurangen


Saltvattenspoolerna i Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz har för övrigt svarta stränder och ett stort område med saltvattenspooler som är avgiftsbelagt. Det kostar ca 60 :- för en hel dag och då får man en solstol, madrass och parasoll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar