Translate

torsdag 2 februari 2012

Dubai- dag 3

Hur trött kan man bli på en skala 1-10? Det diffar 3 timmar här mot Sverige, så i morse gick vi upp kl 05:00(svensk tid). Vi skulle nämligen åka till Burj Khalifa- världens högsta byggnad. Efter en fantastisk frukost- tog vi en taxi. Taxi här, kostar nada! Det tar ca 25 minuter mellan vårt hotell och Burj Khalifa- beroende på trafik. Vi betalade 50 Dirhams- som motsvarar ca 100:-! Man åker på Sheik Sahid Road, och fortsätter norr om Jumeirah.

Om man ska åka upp i byggnaden- föreslår jag att ni köper biljetter hemma, innan ni reser. När vi var här sist, så vad det inga problem att köpa på plats men det kan se så olika ut, beroende på vilken period man reser.
En vän till mig som åkte veckan innan- sa att jag skulle köpa på nätet. Vilket jag gjorde, som tur var!
Det kostar 105 Dirhams per vuxen på nätet och 100 Dirhams på plats. 80 Dirhams för barn mellan 4-12, och 75 Dirhams på plats. Inte många kronor att snacka om, och man får möjlighet att boka de bästa tiderna. Hur smidigt som helst..

Vi har varit här tidigare, men åkte aldrig upp- vilket vi ångrade. Vi var däremot inne i ett sjukt stort shoppingmall- Dubai mall. Här hittar man allt! Det finns Dean and Deluca, Victoria's Secret, Marc Jacobs, Gucci, Aldo, Tiffany, H&M, Zara, Mango mfl.. Jag kan hålla på i all evighet- här finns allt!
När vi ställt oss i kön som ska ta oss upp till toppen- går Indierna och Kineserna loss med sina kameror, men det var inte turistattraktionen som gällde, utan det var Celine och Neo som fick stå i rampljuset. Helt otroligt- vi råkade lämna Neo en bit bort för att vi skulle ta lite kort. Helt plötsligt stod det en handfull människor med kameror och plåtade lilla "korven" :D

Oj, va häftigt det var att åka upp till toppen.. Som inte riktigt var toppen, för man tar hissen till 124:e våningen. Sen är det en bit kvar. 828 meter högt är Burj Khalifa.
- Burj Khalifa är en del av ett projekt kallat Downtown Burj Dubai, som beräknades kosta 20 miljarder dollar. Totala budgeten för Burj Khalifa blev ca 4 miljarder dollar. Grunden lades år 2005, och vid nyår 2006 nådde byggnaden 100 våningar. Hela blev klart 2007- som ni kan se på fotot nedan. Bygget drevs av dubaibaserade byggnadsföretaget Emaar, och sydkoreanska Samsung är huvudentreprenör. Nyligen har filmen, Mission Impossible's "Ghost protocol" spelats in här..

Sen blev det lite shopping innan vi la oss på stranden.
Vi fick ett meddelande till rummet att fr.o.m. i morgon kl 17.30 tom kl 18.30 på Lördag, så serveras det ingen alkohol på hotellet. Varför?- jo, det är nämligen profeten Mohammad's födelsedag. Detta är en av Dubai's många lagar..
Så..vi avslutade kvällen med en smarrig middag med tillhörande vin på hotellet;0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar