Translate

fredag 3 februari 2012

Dubai- dag 4

Idag har vi haft ett kärt återbesök på Hotell Atlantis. Ååå- det är så bra där!! Ångrar nästan att man inte bokade dit igen, men vi har det toppen på Hilton också- så jag ska inte klaga.
Taxi igen, och inga pengar betalade vi.. Alltså, det är så billigt med taxi här så man tror att det är ett skämt varje gång man ska betala. Det är även alltid super trevliga chaufförer- som pricken över i:et! De flesta är från Indien eller Pakistan, och de berättar mer än gärna lite om Dubai's historia. Alla börjar med att berätta att; för 7 år sen fanns det ingenting här runt Jumeirah och Marinan- bara öken. Heeeelt sjukt ofattbart att det gått så fort att bygga upp så många skyskrapor och byggnader- även själva Marinan.. Den här staden är otroligt mäktig på många sätt och man blir ständigt påmind av USA. Konstigt, men sant.

Det är alltid lika häftigt att köra ut på palmen. Man åker förbi massa fastigheter och stora, lyxiga villor. När man minst anar det, så dyker Atlantis upp i sikte, precis som om hotellet reser sig upp ur havets djup.
Eftersom vi inte bor på hotellet, så får vi åka till en annan ingång. Vi hade pratat om att Celine skulle få simma med delfiner på denna resa- vilket vi inte hade sagt till henne tidigare. Gissa om det var en tjej som blev lycklig när vi sa det sen.. Köpa biljetter och iväg. I 1 timme fick Celine och Mats mysa med delfinen "Abi". Jag var fotograf och Neo tuttade kudde. Vattenlandet stod näst på schemat..
När vi skulle hem sen, var vi inte ensamma om att vilja komma hem. En taxikö på säkert 1,5 timme väntade oss. Vi lackade och tog en svindyr Atlantisbil hem istället..

Idag har det varit en fantastisk dag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar