Translate

onsdag 22 februari 2012

Korfu- Grekland

Grekland, Grekland, Grekland! Året var 2008 och Celine hade nästan hunnit bli 1 år gammal. Den här gången bestämde vi oss för den Joniska ögruppen, och ön Korfu. Med oss, var även Mats vän Daniel och hans dåvarande flickvän Tove. Korfu ligger väster om Greklands fastland, mellan Italien och Grekland. Korfu är en otrolig vacker ö som många åker tillbaka till, år efter år. Alla öar som ligger i den Joniska ögruppen är mycket gröna och frodiga. De öar som man har hört talas mest om är: Kefalonia, Lefkas, Korfu, Zakynthos och även Parga som ligger på fastlandet. Dessa öar kan man lätt ta sig emellan med båt om man vill. Jag är väldigt förtjust i just denna delen av Grekland p.g.a att det är så himla grönt och vackert. Däremot ska man inte åka hit i början och i slutet av säsongen, då det regnar som mest i dessa delar av landet. Så Maj och September bör man undvika tycker jag. Man flyger direkt till ön Korfu och transfern är lite olika beroende på vart på ön man ska bo.  På den västra sidan, bort mot Agios Gordis, Glyfada och Agios Georgios, finner man de bästa stränderna. Väldigt barnvänligt och det finns hotell för alla åldrar. Om man vill ha lite närmre till den vackra huvudstaden så bor man bäst på den östra sidan, bortemot Dassia och Gouvia. Vi ville ha nära in till Korfu stad och valde då orten Dassia. Den orten skulle jag inte välja igen om jag ska åka tillbaka hit. Det som finns här är de gamla vanliga turistfällorna i form av restauranger och shopping. Det vi gjorde istället på kvällarna var att vi hoppade på bussen in till Korfu stad istället. Stränderna här är inte sand utan mer grusiga och steniga. Klart och fint vatten var det dock. 

Korfu stad är en av de vackraste städer jag sett. Det märks att venetianarna härskade här i över 400 år. Det känns som att man promenerar runt i smala och utsmyckade gränder i grannlandet Italien istället för Grekland. Vi hittade vårt favoritställe rätt snabbt den första kvällen vi var där. Det låg på det lilla torget precis innan det större. Helt otroligt romantiskt och mysigt!! Men vi hade en annan favorit också som ligger precis när man går från busshållplatsen och in till gamla delen av staden. det var en restaurang som var skyltat från vägen. Man såg inte den för man var tvungen att gå upp i den smala gränden innan man hittade den. Det var en helt gudomlig restaurang, med en uteplats som var så himla mysig. Det kändes som om att man var hemma hos någon när man åt där. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad dessa heter, men jag hoppas ni hittar dem om ni åker dit.
I Korfu stad är det väldigt trevligt att gå ut också. Det är en hel del grekiska ungdomar som pluggar här som också festar loss på helgerna. Jag och Tove fick dispens en kväll, då vi gick ut och drack lite goda drinkar tillsammans :D 


Vår första favorit restaurang, där man trodde man hade kommit hem till någon, istället för att sitta på en restaurang.

Här kan man se Albanien om man tittar ordentligt..

11 månader

En bungalow som man kunde bo i om man inte ville bo i de relativt slitna hotellrummen.

Vår andra favorit som låg på ett mindre inhängt torg som var så sjukt romantiskt och mysigt!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar