Translate

tisdag 24 mars 2015

St Thomas- Amerikanska Jungfruöarna

Det hade varit skönt om man hade haft en dag till havs och sen kommit iland på St Thomas. Under en hel vecka på Celebrity Cruises fick vi endast 2 dagar iland p.g.a att vi missade Puerto Rico.

St Thomas har tidigare varit ockuperat av danskar, som sedan ville sälja bort ön till USA i början av 1900-talet. Detta var inget som USA ville ha först, men efter ett andra försök fick Danmark St Thomas sålt till slut. Nu tillhör St Thomas USA. När man kryssar i Karibien lägger man till i Charlotte Amalie. Detta är en ganska stor ort, där massor av restauranger och shopping finns. Precis som på många andra karibiska öar kan man köpa billigare diamanter- något som jag inte fick den här gången heller... Det finns shopping för både stora och små plånböcker. Vi träffade en svensk tjej och hennes dotter som stod i ett stånd på marknaden och sålde egen-designade silversmycken. Hon bodde mestadels av vintern med sin dotter här på St Thomas. Hästsmyckena var populärast i mitt sällskap.


Vad gjorde vi den här dagen då? Först tänkte jag åka på en heldagsutflykt med cable cars upp till utsiktstoppen, ett stopp på Magens bay och shopping som avslutning. Vi hade tröttnad på båtens lilla pool och ville ha något större att plaska i. Därför drog vi direkt till Magens bay.

Vi hoppade in i en sliten minibuss med en bild på Barack Obama fastklistrat i fönstret, tillsammans med en amerikansk flagga. Chauffören var i övre ålder och pratade oavbrutet hela resan över bergstoppen. Högt och tydligt så att alla i bussen kunde höra. Han sa att om man hade som framtidsplan att bli tjuv och bandit skulle man undvika det, för straffet var högre än vad man trodde. Råna inte en turist eller slå din fru, för då kan det gå riktigt illa. Han berättade också att det nästan alltid finns jobb för befolkningen på ön. Det finns något för alla- vilket är bra. Det bästa var att han hyllade alla kvinnor och att männen skulle göra allt för att vi skulle känna oss speciella och älskade. Den enda gången han inte visste vad han skulle säga, var när min sambo sa att vi inte var gifta. Oj, vad Mats fick höra sen resten av resan ner till stranden. Jag skrattade så jag kiknade. Mats fick hans visitkort när vi kom fram, då chauffören bad honom att ringa så fort han hade friat. Lite kul tycker jag :)

Magens bay var helt proppfull när vi kom och alla låg som packade sillar på stranden. Som tur var blev det en lucka för oss så vi kunde lägga oss och njuta av stranden. Vit finkornig sand och turkost vatten. Gröna berg runtom och palmer som vajade sakta i takt med den varma brisen. Vi var i paradiset.OBS alkoholfritt! 
OBS alkoholfria drinkar till barnen! 

Vi avslutade med strawberry daiquiri´s och nachos på en mexikansk restaurang och bar inne i Charlotte Amalie. En helt fantastisk dag. Tillbaka till båten som skulle ta oss ut på havet ett par dagar till, innan Miami som var vårt sista stopp på semestern. Mer om Celebrity Reflection i nästa inlägg.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar