Translate

onsdag 4 mars 2015

24 timmar i London med barn

Varför bara ca 24 timmar i London undrar ni säkert nu, och vad hinner man med under den här tiden?


Om man förbereder sig hemifrån så hinner man faktiskt med rätt mycket. När vi bokade flyg så var det redan några timmar att vänta på Heathrow innan vi skulle bege oss vidare över Atlanten, så vi bestämde att vi skulle stanna och njuta av underbara London det första vi gjorde. Min sambo var som alltid lite skeptisk, men det gick att övertala honom till slut :)
Jag har varit i London ett par gånger tidigare, men det var länge sedan. Passade fint med en liten visit hit igen. Man blev dock väldigt sugen på att stanna kvar några dagar till. Älskar London!


När jag åker på semester behövs det nästan semester igen när man kommer hem, bara för att jag vill uppleva och se så mycket som möjligt under den korta tiden. Jag är ingen som tar dagen som den kommer, utan vill helst ha förberett sevärdheter och hotell innan. Speciellt nu när Celine och Neo är med på alla tokigheter jag hittar på. Att resa med barn kan både vara påfrestande och extremt underhållande. Livet är inte alltid på topp och de första som säger ifrån är barnen. Sen kommer min sambo. Eller så är det tvärtom ha ha! Att resa är det bästa jag vet. Visst har man blivit rånad, åkt från passet, sönderbränd, biten, varit med om jordbävningar och upplevt nära-döden-upplevelse på ett flyg över Atlanten m.m.
Äh, det man inte visste då gör dig klokare idag brukar jag tänka..

Min plan var att få in lite roliga grejer för barnen, samtidigt som att vi vuxna hade kul. Jag hamnade på en sida som heter Visit Britain Shop där jag hittade allt från sevärdheter och tågbiljetter. Landar man på eftermiddagen och vill snabbt komma in till London ska man åka Heathrow Express mellan Heathrow och Paddington station. Det tar endast 15 minuter och man slipper rusningstrafiken. Köper man biljetterna online innan, är detta billigare än på stationen. För vuxna kostar det 467SEK t/r och för barn mellan 5-15 år 234SEK t/r.Vi passade även på att beställa biljetter till vaxdockornas hem- Madame Tussauds. Det hade ändrats lite sedan jag var där sist. Kändisdockorna hade blivit fler och nu fanns det en mindre åkattraktion som tog dig genom Londons intressanta historia. Det fanns en urläskig spökdel för ungdomar och vuxna, där man skrämdes halvt till döds. Vi hoppade den. Gick däremot in i deras 4D biograf som visade en kort film med alla hjältar från Marvel som var riktigt coolt! Även här kunde man köpa billigare biljetter online. För våran del kostade hela familjen 1 266SEK inklusive deras guidebok. Om man inte är en familj så kostar inträdet 349SEK per vuxen och för barn mellan 4-15 år 300SEK. Att gå runt här inne tar ca 1,5 timme vilket var perfekt för vårt schema.


Är man en mattokig person som jag, måste man ju också förboka restaurang. En av våra favoriter är restaurang Nobu. Min sambo och jag har testat den i Dubai, på Mykonos, i Miami och nu London. Det finns två Nobu-restauranger i London och vi åt på Nobu Berkeley Street. Neo hade precis somnat i vagnen innan, så vi fick en väldigt fridfull middag tillsammans med Celine. Hon tyckte det var mysigt att få all uppmärksamhet för en gång skull. Det beställdes in Sashimi Yellowtale, Krabb och Hummertacos, Hummersallad, Pilgrimsmusslor med Sparris och sist men inte minst Black Cod. Lika gott som vanligt!

Bodde gjorde vi ute på London Heathrow Marriott. Skönt att ha när flygplatsen tänkte vi, eftersom att vårt flyg till Miami skulle gå tidigt dagen efter. För 50GBP kunde man uppgradera sig till ett lite bättre rum, frukostbuffé och Wifi för samtliga. Det går en shuttle buss till Heathrow varje halvtimme från hotellet. Detta kostar enkel väg 4,50GBP per vuxen och gratis för barnen. Det blev en hel del åkandes det här dygnet, då det regnade en hel del. Är man i London får man liksom räkna med det.. Vi testade att åka med Uber också. Hur smidigt som helst.Mer om Fort Lauderdale, Karibien och Miami i nästa inlägg. Ses snart igen London!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar