Translate

lördag 7 mars 2015

Fort Lauderdale- Floridas Venedig

Klockan ringde tidigt i ett mörkt hotellrum på Heathrow London Marriott. Det hade blivit dags för oss att bege oss vidare på resan som skulle ta oss till "The Sunshine State". En snabbvisit i London blev en riktig aptitretare. Nästa resa hit, ska jag lära mig mer om stadsdelarna tänkte jag. Kanske t.o.m vara lite kulturell och kolla på Phantom of the Opera också.

Flygrädsla är inget som har förekommit tidigare, men efter barnen har det blivit lite nervöst att flyga helt plötsligt. Den här gången skulle vi boarda en jumbo. Här pratar vi en monstermaskin som ska upp i luften med en hel del ton, och som ska flyga över Atlanten med en hel del luftgropar och turbulens. Sist jag flög hem från Miami trodde jag faktiskt att vi inte skulle klara hemresan. Flygvärdinnorna flög omkull med sina vagnar så de var tvungna att sätta sig i passagerarnas knän. Jag sov, men vaknade upp att hela min kropp lyfte från sätet. Turbulens hela vägen hem..

Den här gången gick det superbra och vi landade mjukt och fint på Miamis flygplats. Sedan slog det mig- passkontrollen. Alltså, finns det något jobbigare än passkontrollen i USA? Fördelen är att bagaget hinner komma ut före dig, så du slipper stå och vänta vid bagagebandet i hundra år. Om du inte råkar ha en barnvagn som tar en halvtimme att vänta på vill säga. Jag var precis på väg att göra en PIR (Property Irregularity Report)-rapport på vagnen, då den äntligen kom. British Airways var ett bra flyg bolag att flyga med! Lite gammal kärra men bra service och bra utbud av filmer.

Äntligen framme i mitt älskade Florida! Den här delstaten står mig väldigt varmt om hjärtat. Florida är lika stort som 1/3 del av Sverige, vilket gör att det finns så mycket att se och göra här. Hyr man bil kan man verkligen få med allt som Florida har att erbjuda. Sist vi var här, körde vi först till Naples som ligger på den västra delen vid Golfkusten. Sedan tog vi en sväng till Orlando där vi lät barnen leka av sig lite på Disney World, innan vi skulle gå ombord på en Karibien-kryssning. Innan Karibien bodde vi i Fort Lauderdale och avslutade i Miami.

Nu skulle vi möta upp vårt ressällskap i Fort Lauderdale. Johan, Nina, Felicia, Victoria, Anna och Magnus hade redan hunnit bo en natt på Hyatt Regency Pier 66. Till skillnad mot oss hade de bokat direktflyg med Norwegian Arlanda-Fort Lauderdale, vilket hade varit skönt med närmare eftertanke. Mellan Miami och Fort Lauderdale är det ca 4 mil och tar ca 1 timme att köra i rusningstrafik. Nu när dollarn ligger så dyr blir allt dyrare tyvärr. Taxiresan mellan kostade ca 900 :- inklusive den fina skatten på 18% som läggs på allt man äter och handlar. Skatten eller momsen är olika i USA beroende på vilken delstat du besöker.


Vi checkar in och får ett fint rum med utsikt mot marinan och bron som går över kanalerna. Fort Lauderdale kallas för Floridas Venedig p.g.a. alla vattenkanaler som slingrar sig runt staden. Vill man shoppa kan man göra det på Las Olas Boulevard, men min absoluta favorit är Sawgrass Mills som ligger ca 10 minuter från Hilton och Hyatt Regency Pier 66. Stranden sträcker sig längst hela kusten, och den bästa biten är vid "The Strip".
Äta gör man trevligast inne i Las Olas tycker jag. Vi åt på en riktigt bra restaurang som heter Grill Republic. Kött stod i fokus, med en egen slaktare/styckmästare. Vid entrén möttes man av en stor ko i trä och det hängde nästan lika stora djur i taket. Kristallkronor var också något som skulle synas i inredningen. Vi beställde in köttspett, kycklingvingar och Calamares som förrätt, vilket var riktigt bra. Barnen ville ha pasta Bolognese, och efter en avsmakning blev det samma rätt för hälften av oss andra också. Helt magisk var den! Köttet som de andra beställde in var perfekt stekt, mört och smakrikt. Grill Republic ligger med perfekt läge i Las Olas och om man vill ta en drink efter maten så behöver man inte gå långt. Man stannar kvar här och lyssnar på bra musik tillsammans med något gott i glaset helt enkelt.Hyatt Regency Pier 66 är ett äldre hotell med stora rum som vetter mot kanalerna, marinan eller havet. Bor man i de låga längorna har man nära till den fina poolen och gräsmattan med schackspel och fotbollsmål. Tennisbanor och gym finns för den aktiva semesterfiraren. Gratis Wifi och depositbox på rummet. Glöm inte adepter när ni åker till USA. Helt andra uttag som gäller här nämligen. Ni behöver inte ta med er poolhanddukar, för det finns att tillgå på hotellet. Från hotellet ner till stranden tar det ca 10 minuter att gå. Det finns inga solstolar att hyra och det är delar som är privata. Dock väldigt passande för surfare! Stora och härliga vågor som gör vilken surfare som helst lycklig. Hotellet är utnämnd till "Best Wedding Venue in Miami 2015", så om ni ska gifta er kan man göra det här utan att skämmas. Orkar man inte åka från hotellet och äta, kan man stanna kvar och boka bord på någon av hotellets egna restauranger- Grille 66 & bar eller Pelican Landing. Frukost serveras i Mariners, och ligger nära receptionen. Där dukas det upp en riktigt klassisk Amerikansk buffé, som kostar 16 dollar extra per vuxen. Väldigt trevlig personal i både receptionen och på frukosten!Det blev en natt här, för dagen efter skulle vi vidare till hamnen i Miami. Karibien nästa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar