Translate

lördag 9 februari 2013

Sandhamns seglarhotell

Dagen är äntligen kommen då vi får lite egen tid tillsammans- jag och Mats. Detta är en present som vi fick i inflyttnings present av min mamma och pappa. Pga sjukdom så fick vi tyvärr flytta fram datumet ett par månader. Men nu är vi här och det ska bli så mysigt!!

Mamma och pappa kom hem till oss i förmiddags.. Barnvakt check!

Efter lite lunch och fika hoppade vi in i bilen och styrde kosan mot Stavnäs- Värmdö. Så här års är det bara ett båtbolag som går emellan Stockholm och Sandhamn. Waxholmsbolaget har 3 avgångar på Lördag och Söndag- jag lägger upp tiderna nedan så ni ser...
Det tar ca 1 timme över och det är riktigt rena och fina båtar med toaletter och ett café. Man betalar ombord och det kostar 75:- per person/väg.

Trist att vädret inte kunde vara bättre- så sjukt grått och trist!! Isflaken var rätt många på vägen hit... Första gången för min del och även fast det är vinter och kallt så blev mitt första intryck väldigt positivt. Myskänslan av att veta att man befinner sig i den svenska skärgården är ju faktiskt magiskt även fast det är vinter. Små bodar med snötäckta möbler och skärgårdsbåten som sakta glider iväg mot Stockholms trakterna igen, är ju oslagbart!
Tänk att vi lever i sånt vackert land!!

Incheckade och klara kommer vi upp på rummet och poppar upp en flaska champagne. Vi pratar och märker ganska snabbt att vi inte blir avbrutna- hmm det var inte igår direkt. Lyssnar på några gamla godingar av "Hassan" och pratar minnen :0)
Varma badtunnor under bar himmel- inte dumt de hörni!!

Nu är det middag!! God natt och njut av schlagern...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar