Translate

torsdag 13 december 2012

Koh Lipe- Thailand dag 4

Idag är det sista dagen vi spenderar här på ön innan vi reser tillbaka till Malaysia och Langkawi.

Vi har även idag promenerat och upptäckt... Vi hittade inte den andra stora stranden igår så idag blev det- Sunset beach. Varmt så in åt h-----e var det och vi skulle köra vagn i terräng och 90- graders backar.. Vet liksom inte vad man tänker på ibland. Bakom Sita beach resort bodde personalen tydligen.. Hotell uniformerna hängde på tork och välkända ansikten hälsade glatt på oss när vi pustade förbi. Sen fortsatte vi vidare på grusvägen, genom ett område där lokalbefolkningen bodde. Öppna bostäder med skitiga madrasser, tvätten hängde på linor... Jag kan bara tänka mig hur mycket djur som kommer in i deras hem och förpestar deras tillvaro. På väg ned så hade en moppe stannat mitt ibland människorna- det var en rörande affär. Massa små påsar med diverse olika ätbara livsmedel fanns att köpa till en billig peng.

Sunset beach tyckte vi inte så mycket om till en början men sen blev den bara bättre och bättre. Kanske för att vi fick stranden för oss själva några timmar- innan ett gäng med kineser kom med en speedboat och gick i land. De 3 största stränderna på Koh Lipe är Pattaya beach, Sunrise beach och Sunset beach. Personligen tycker jag mest om Sunrise beach som vi var på igår. Det man måste tänka på är att det är tidvatten här och det kan skilja väldigt mycket- speciellt för oss som drar på barnvagnar på stranden hem på kvällen...

Nu är det i alla fall slut semestrat i Thailand för denna gång. Vi har mer eller mindre gått utan skor sen i måndags och har haft softa och avslappnade dagar här. Monika, Julia och Celine avslutade dagen med fiskspa. Celine vart helt lyrisk och tyckte att fiskarna kittlades jäääätte mycket :0)

I detta inlägg har Monika och Daniel något jätte stort att berätta... Men jag måste uppdatera med bilder i morgon först ;0)

























































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar