Translate

onsdag 12 december 2012

Koh Lipe - Thailand dag 3

Nu har vi varit borta ca 1 vecka och vi har lika länge kvar här i värmen. Jag eller rättare sagt vi som familj saknar pappa Mats jätte mycket nu. 1 vecka är helt ok att vara borta ifrån honom men 2 veckor är väldans länge. När man ska ringa varandra så är det alltid svårt för honom att prata eftersom han sitter och jobbar. 7 timmar före svensk tid i Malaysia och 6 timmar före svensk tid i Thailand. Jag har heller inte kunnat ladda upp foton här på bloggen i Thailand så jag får uppdatera allt när vi kommer tillbaka till Malaysia. Mats har inte Facebook men vill ju gärna titta hur hans familj har det när han inte är med..

Vilken natt det var!!! I går kväll åt vi på hotellet bara för att himlen hade fyllts med stora svarta åskmoln. I tropikerna kan det gå fort- ena stunden är det sol men som snabbt kan förvandlas till åskväder. Blixtrar lyser upp hela himlen och åskan är inte att leka med.. Jag vaknade upp mitt i natten av att vår bungalow skakade. Jag visste inte om jag skulle lägga en handduk vid dörren så att det inte skulle regna in. Sist jag upplevde ett väder som det här var på Mauritius. Då flög det palmblad och så blev vi strandsatta i 2 dagar till. Jag var gravid med Celine och vi hade läst ut alla böcker vi hade med oss, ingen elektricitet hade vi, och det var utegångsförbud.. Riktigt så här var det inte här då ;0)

Idag har vi utforskat ön här och kom fram till att bakom allt fint och vackert finns en baksida. Jag hoppas verkligen att den Thailändska myndigheten rensar upp allt skräp här. Det ligger alldeles för mycket flaskor, glas och skräp på stranden. Man måste se sig för så man inte trampar på glasskärvor och det är allt annat än ok, speciellt när barnen springer omkring barfota. Sen är det många herrelösa hundar som springer omkring- vilket jag inte uppskattar. Det är så himla synd att det har gått så fort, men det är turisternas fel att det är så skräpigt- alltså vårt fel.

Vi gick först och shoppade lite på "walking street" och sen gick vi ända till gatan tog slut och hittade en super fin strand- Sunrise Beach. Här kan man bo billigt i några av de färgglada bungalows som finns i direkt anslutning till den här paradis stranden. Man kan hitta väldigt billiga boenden här och man kan bo dyrare också. Sita beach resort anses vara ett av de bättre boenden här på Koh Lipe, men då kostar det därefter också. Koh Lipe är det nya Phi Phi Island- samma avslappnade känsla. Vi träffade några svenskor som bodde på Sunrise beach, som berättade att alla barer stängde kl 00.00 här, så något vidare party är det inte om ska jämföra de båda öarna. Svenskar finns det gott om- massor med barnfamiljer men även äldre och yngre publik. Jag kan tycka att det är för mycket svenskar- men smaken är som baken;0)
Priserna på Koh Lipe är låga men det jag la märke till var att det satt prislappar på allt- vilket är nytt för mig i alla fall. Man ska pruta så klart men det är svårare att få ned priserna här. Koh Lipe är trots allt ett relativt nytt turistmål och jag kan tänka mig att transport kostnaderna är höga för dem.
Trots att man har sett mycket skräp och många hundar, så är Koh Lipe en av mina favoriter i Thailand.
Fotona får berätta mer när jag kommer åt ett mer normalt nätverk..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar