Translate

fredag 7 december 2012

Dagens utflykt på Langkawi..

Igår kväll så beställde vi in massor med tigerräkor på Resaurang Thai Mom. Enkel restaurang som ligger nästan mitt över vårt hotell- Holiday Villa. Det var lite dyrare men gott!! Sen gick vi på stan och kollade läget. Hade nog inte föreställt mig att det var så här mycket bra restauranger här. Och det är inte bara i Thailand man kan få massage. Det är dock dyrare här än Thailand. Här kostar 60 minuter ca 250:- inne på ett spa. I Thailand så är det ungefär hälften och på stranden 1/3 av priset...
Vårt första intryck av Langkawi är väldigt bra i alla fall! Inga jobbiga försäljare som skriker in en, inga tutande taxibilar... Man kan gå i sin egna lilla värld och njuta av tillvaron helt enkelt. Det som är såå skönt också är att alla är så bra på engelska. Man behöver inte "staka" sig fram här utan man kan snacka som man brukar göra OCH de förstår exakt varenda ord man säger- stort plus!

Idag hade vi en utflykt inbokad och det var bara vårt gäng och ett par till som åkte idag- hur skönt som helst.
Buss till norra sidan av ön tog cirkus 40 minuter. Möttes upp av en jätte trevlig lokal guide som berättade massor av intressanta saker under dagens gång. Bytte buss med båt och vårt första stopp idag blev- the bat cave. Vi gick igenom grottor fyllda med sovandes fladdermöss och vi blev tillsagda att stänga munnen så att man inte skulle få något oväntat ned där;0) Guiden berättade om gummiträd. Att den kan både göra en blind och tömd i tarmen, men också att det tillverkas tuggummi och däck av trädets vita vätska. Vi kunde också se apor, varaner, spindlar, örn, konstiga fiskar som levde både uppe på land och i vatten, även en delfin fick vi syn på under utflykten- vilket var väldigt ovanligt. Dagen avslutades på en grym strand tillsammans med ett par apor.. Fotona får visa mer! Idag har det varit en fantastisk dag på alla sätt och avslutades på restaurang "El nino".
Nu laddar vi för en till utflykt i morgon!

God natt från ett sent Malaysia!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar