Translate

onsdag 5 december 2012

Ankomst Langkawi- Malaysia

Vad jag förstår så har vi tur att vi ens befinner oss i ett annat land med tanke på vinterkaoset hemma i Sverige. Inställda flyg bara några timmar efter att vårt flyg lyfte.
Det är läskigt halt på vägarna nu och det var verkligen något som man märkte av innan man äntligen kom fram till Arlanda. Väl på plats mötte jag upp mitt resegäng- Monika, Daniel, Julia och Alicia. Precis för ett år sedan så hängde jag med dem till Egypten. Mer än dubbelt så lång flygresa och jag visste inte riktigt hur det skulle gå. Det gick som smort.. Celine och Neo var vakna ca 1,5 timme och sov nästan hela vägen sen- såå skönt!! Då kunde jag ta mig ett glas rött medan jag började läsa en bok som jag länge varit nyfiken på.. Kunde liksom inte börjat bättre:0)

Flyget var försenat ungefär en timma, men det berodde väl på att invigningen av premiärflyget. Det är nämligen första gången ett charterflyg går direkt från Arlanda till Langkawi. Massor av kollegor skulle åka med samma flight som oss. Det var ett litet tal samt bandklippning och sen kom ombordsstigningen igång.
När det var dax att stiga av planet så möttes man av en sån sjuk värme- länge sen man kände så!
Efter 11 timmar i ett trångt plan med en son i knät, från att komma ifrån ett land med -15 grader till en land med +30, och 7 timmar i tidsskillnad så är man rätt trött nu...

Jag tänker bara avsluta dagens inlägg så här..
Mitt första intryck av Malaysia och Langkawi är: varmt och vänligt.

Alla verkar kunna prata engelska väldigt bra, det kom 2 killar springandes på landningsbanan och erbjöd sig att hjälpa mig med alla kassar och packning, trevliga security killar när man skulle scanna bagaget vid utgång, leende på varenda kotte på hotellet och när Celine ramlade och slog i sina knän så kom en servitris med varmt baddvatten och plåster på 2 sekunder.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar