Translate

söndag 8 juli 2012

Halkidiki- Grekland dag 6 och 7

Tanken var att vi tjejer skulle åka in till Thessaloniki för lite shopping någon dag denna vecka, men det var ju bara att glömma! Hela veckan har det varit som en bastu här nere och det enda vi gjort egentligen är att softa vid poolen och havet. Jag som är en riktigt inbiten Greklands-fantast, har gått och fått lite dåligt samvete när jag inte har sett mer än vad jag har gjort... Om jag själv fått bestämma hade jag hyrt bil och kört runt i området, kanske tagit en båtuflykt mm. Men när man är en småbarnsfamilj så måste man ibland prioritera saker och ting. Vi har haft en helt underbar vecka med väldigt goda vänner- hade inte blivit bättre! Det är så roligt att vi är så olika, men passar så bra. Sjuka samtal och många skratt har det blivit under denna resa. Det är med sorg i rösten när jag säger att vi ska bege oss hem i morgon igen- hade lätt kunnat stannat i värmen några dagar till.

I dag har det nästan varit 40 grader här nere så man har inte orkat göra speciellt mycket. När jag, Sandra och Linda bestämde oss för att inte ta oss in på en shoppingkväll så bokade vi oss på spa istället;0)
Jag bokade en massage och en ansiktsbehandling.
Eftersom det är så många ryssar på hotellet, både gäster och anställda så hade jag föreställt mig en riktig rysk kvinna med hårda nypor- i stället kom en liten späd grekinna som pratade som en liten mus. Jag tänkte genast att den här timmen skulle bli slöseri med pengar... Oj, vad fel jag hade kan jag säga. Jag var så spänd och hade så många knutor så jag trodde hon skulle ha ihjäl mig. Jag kommer aldrig mer döma en person på hennes/hans storlek. Efteråt så kändes det som att jag hade vingar!!
Men jag måste också ha detta sagt även fast jag kanske får en del arga ryssar efter mig...
Om man skall börja snacka om kulturkrock så har vi facit i hand när man jämför en ryss och en svensk. Något slags kösystem finns tydligen inte i Ryssland medan i Sverige är detta det viktigaste som finns. Störst går först liksom.. Sen hade det faktiskt varit trevligt att höra något annat språk än just ryska HELA tiden! Så fort jag hör grekiska så är det som musik i mina öron! Först hela Riga-båten full med ryssar och sedan här- suck!! Sorry till er ryssar som läser detta. ( jag vet nämligen att det är rätt många enligt min lilla statistik ;0).

Mats och Martin har varit duktiga och spelat tennis 3 gånger den här veckan i värmen. Mats passade på att träna inför Båstad. Efter har det blivit ett kvällsdopp i havet..


Kalinichta mina vänner!!

2 kommentarer:

  1. Vårt älskade Greece. Puuuus Puuussss min fina vackra vän. Saknar dej i massor. Puss kram nyp och mängder av kärlek.

    SvaraRadera
  2. Ja vad skulle vi göra utan detta land gumman;0) Saknar dig också min bästa Tina! Puss och kärlek till dig:0))

    SvaraRadera