Translate

torsdag 5 juli 2012

Halkidiki- Grekland dag 4

Jag överdriver inte när jag säger att jag älskar detta fantastiska land! Säga vad man vill om oroligheter och bla bla bla... Grekland är ett land som erbjuder allt helt enkelt!! En stjärnklar himmel med en måne som lyser upp ett glittrande hav, tsatsiki, horiatiki och en riktig fin kleftiko är det bästa man beställa från en medelhavsmeny enligt moi!

I dag har det varit så sjukt varmt men jag ska absolut inte klaga, för det är precis så här det skall vara. Plask och lek på dan och sen fick jag äntligen med gänget ut på lite sightseeing. Varmt och svettigt som f-n, men ut till byn skulle vi. Vi tog hotellets buss om till närmsta byn- Nea Moudania. När vi först kom in så trodde vi att tiden hade stannat- en spökstad. Jag fick höra direkt att jag hade övertalat mina kära vänner på något som dom helst ville komma ifrån. Jag bestämde mig att gå iväg på egen hand en liten sväng och strosa omkring. Jag gick upp till den otroligt vackra kyrkan som ligger lite på en höjd ovanför byn. Tog massa foton i vanlig ordning och gick sedan runt in området och utforskade. Jag fick en ganska sliten uppfattning av de jag såg. Men när vi sedan skulle vandra hem till hotellet igen så blev helhetsuppfattningen en helt annan. Detta område är väldigt "grekiskt", men man ser även att den ekonomiska oron har satt sina spår här. Många ställen är stängda och det är rätt slitet om vartannat. Men när man går några meter till så finner man lyxiga hus och en del schyssta barer också. Man blir ganska snabbt lite förvirrad av allt man försöker förstå, i ett land som jag älskar av hela mitt hjärta!

Kalinichta mina vänner!
2 kommentarer:

 1. Moudania har iofs aldrig vart ngn rolig by, ni skulle åkt till Kallikratia istället ( dit åker även de grekerna från Thes/niki)mycket mysigare eller Kallithea.
  "Min" skylt var ju Nice , vad sålde dom där egentligen, hihihi .
  Du måste vart grekinna i ditt förra liv Louis : ))
  Love Ελλάδα !!

  SvaraRadera
 2. Ja, det var ju inte den finaste platsen jag sett i Grekland direkt;0) Vi ska förmodligen åka in till Thessaloniki i eftermiddag om det inte är för varmt. Det är så sjukt varmt här just nu...
  Jag tänkte på dig, därför la jag ut den fina skylten;0) Det var en klädbutik.. Tror på din tanke också hihi. Filakia

  SvaraRadera