Translate

söndag 22 juli 2012

Ankomst Gotland!

En av de finaste delarna av Sverige är just här på Gotland- tycker jag med flera andra som reser hit år efter år. Mats pappa är ursprungligen från Slite- Gotland. Jag har varit här en hel del som liten, men också många gånger som vuxen. De senaste åren har vi bott hos goda vänner. Ett stort och fint trähus som ligger en bit söder om Visby- Fridhem, Högklint. Högklint är mer eller mindre ett naturreservat som lockar extremt mycket turister varje år. I turistböckerna skrivs det främst om den slående utsikten ut mot det öppna havet när vi pratar om just denna del av Gotland.

I morse eller rättare sagt i natt så hade vi klockan ställd på 03.00... Båten vi hade bokat från Nynäshamn skulle avgå kl 04.50. Vad tänkte jag på egentligen?!? Båten tog ca 3 timmar, vilket gick ganska fort trots allt, med tanke på att vi fick sällskap av Erik och Jessika.
Väl framme på ett strålande Gotland, så tänkte vi stanna på ett café som serverade frukost. Vi tyckte nämligen att det fortfarande var lite tidigt att åka hem till Nina och Johan. Det finns ett bageri som heter Leva, där vi ibland köper frukost limpor. Leva kungslador är ett ställe som bara serverar ekologiska och närproducerade produkter. Bakar sitt egna surdegsbröd och har egen honung osv. Vissa kvällar förvandlas stället till ett enda stort grillparty. Man kan även utöva Yoga uppe på deras loft, och barnen har en helt egen leklund.. Detta är ett helt fantastiskt ställe som ligger mellan Visby och Högklint- inte alls långt ifrån Pippi Långstrumps Kneipby.

Resten av dagen har vi softat vid poolen, och på sen eftermiddag tog grabbarna en sväng till tennisbanan..

Celine smög upp till vårt sovrum runt fem-rycket och hittades senare sovandes. Har förmodligen aldrig hänt att hon gjort så, men om man är trött så är man..
I morgon har hon en händelserik dag framför sig :0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar