Translate

onsdag 25 juli 2012

Galet vackra Gotland

I går morse tog jag med Neo ner till stranden som ligger precis nedanför vårt hus. Det är en kalkstensstrand som sträcker sig längst Fridhem. Vi brukar alltid gå ned på morgonen för att njuta av den avkopplande atmosfären och titta på en eller annan morgonbadare. Neo tyckte det var hur härligt som helst att balansera på de runda stenarna på stranden och titta på båtarna som seglade förbi på det lugna vattnet. Sen fortsatte vår promenad ut mot klippan- vilken vacker natur! Däremot var det inte helt riskfritt när man stod vid kanten av stupet. Detta område är som jag tidigare skrivit, ett naturreservat. Jag tog kort på skylten för den som vill läsa lite mer om detta..

På eftermiddagen åkte vi in till den röda rosens stad- Visby.
- Den medeltida hansestaden Visby är utan tvekan den bäst bevarade medeltida staden i Skandinavien och är sedan 1995 med på Unescos världsarvslista. Bland de mest anmärkningsvärda historiska lämningarna är den 3,4 km långa ringmuren som omger staden och dess gamla kyrkoruiner.
Under vecka 29 är Visby full med ungdomar som främst kommer från Stockholm. Vill man fortfarande ha lite mer fart på sin semester så funkar vecka 30 också, men då har snittåldern ökat med några år..

När jag skulle handla häromdagen till Celines födelsedag så sprang jag på en gammal klasskompis från gymnasiet. Han berättade att han säsongsjobbar på ett av Visbys populäraste ställe- Krönet. I går gick jag och Helena förbi en sväng för att kolla om han jobbade. Tänk va roligt det är när man springer på folk som man inte har träffat på flera flera år:0)
Under tiden då Mats och Richard var på ett annat håll så strosade jag och Helena runt på kullerstensgatorna. Jag hittade en mycket trevlig butik, med massa fina saker till huset! Butiken heter La Vie och ligger på hästgatan 19.

Grabbarna stack sen och spelade tennis och vi tjejer åkte hem och laddade för en barnfri kväll på stan. Vi hade bokat på Strands veranda som ligger mitt emot det ökända Kallis. Vi kom precis i tid till solnedgången. Strand är ett sjukt trevligt och hippt ställe som erbjuder riktigt bra viner och en lagom och välutvald meny med utsökta rätter. Ett ställe jag varmt kan rekommendera!

Nu ska vi iväg till stallet:0)


2 kommentarer:

 1. Du tar så himla fina bilder jämt:)
  Hur gör du?

  /Rebecca

  SvaraRadera
 2. Tack snälla! Jag har alltid varit intresserad av att ta foton och har nära vänner och bekanta till familjen som är fotograf till yrket. Man har lärt sig en del på vägen. Eftersom att jag nästan alltid gör ett blogginlägg från mig IPhone så har jag hittat en riktigt schysst app- Camera+ heter den och kostar 7 kr.
  Testa du också!

  SvaraRadera