Translate

tisdag 9 maj 2017

Thaimat i New York och tårar i New Jersey

Om en liten stund är det dags för mig att åka till jobbet. Den här gången blir det en sväng till Chicago. Sist strosade jag runt i en annan stad i USA.

Världen är bra liten ändå. Fick nämligen jobba tillsammans med en kollega som också är uppvuxen i Bredäng. Mycket gemensamt att prata om!

Väl framme på Times Square/Manhattan gick vi till en mycket trevlig restaurang. Haven ligger precis runt hörnet av Times Square, på 47:e gatan. Supercool bar med happy hour 17-19 mån-fre. Äta mat kan man ju också göra men vi bestämde oss för att gå vidare, bort mot Meatpacking district för att se vad vi kunde hitta för roligt. 

Supermysigt område med låga byggnader och restauranger som låg på rad efter varandra. Vi fastnade för en thairestaurang som heter Room Service
Förmodligen den snyggaste thairestaurang jag sett. Olika speglar i taket, koskinn i baren, en megastor vit kristallkrona mitt i restaurangen och stuckatur på väggar och tak. Trevlig och snabb service men framför allt en grym Phad Thai. 

Innan jobb dagen efter, gick jag som vanligt ner och åt frukostbuffén på hotellet. Magiskt bra är den! Efter tog jag en lång promenad i Jersey. New Jersey ligger så nära Manhattan och New York, men är en helt egen stat. Tänker man inte på.. Jersey är betydligt lugnare och jag gillar det. Var inte riktigt beredd på vad som skulle komma att visa sig under promenaden. Blev helt rörd av att se så mycket från 9/11 i både monument och ord. Vackert men samtidigt väldigt sorgligt. Att man kan bli så grym som människa är helt ofattbart. Allt som händer ute i världen. Man fick sig en riktig tankeställare..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar