Translate

måndag 3 april 2017

Jobb plus en dag i Chicago

I onsdags förra veckan fick jag äntligen mina vingar och var klar med allt pluggande. Jag är allt annat än ett plugghuvud men skam den som ger sig. Jag fixade kursen och idag kom jag hem från min första tur för SAS. Jag är så stolt över mig själv. Jag har snart nått mitt slutliga mål, då jag från juni ska jobba som Steward (kock i luften). Först måste jag flyga som flygvärdinna i ett par månader och lära mig allt om flygplanstypen och vad alla på de olika stationerna har som huvuduppgift. Sen åker kockrocken på!

Supernervös körde jag mot Arlanda i fredags och visste egentligen inte alls vad jag hade framför mig. Från en Saab340 där jag var själv i kabin till att jobba i en Airbus330 med 8 andra i kabin. Från att flyga kort till att flyga långt. Ja, det var som dag och natt kan jag säga.

Den första jag möter är min Purser (kabinchefen). Vilken mjuk och trevlig kollega! Precis vad jag behövde på min första dag på jobbet. Sen kom Kapten in som en virvelvind. Jag höll på att garva läppen av mig så fort han öppnade munnen. Riktigt härlig människa med mycket energi! Strax därpå kom våran danska Styrman in med ett varmt leende. Från Stockholm hade vi även med oss en av våra eminenta Stewards som gav mig massa pepp och energi under hela helgen. Vilken bra början! Resten av besättningen kom från Oslo så det var ett riktigt härligt och glatt gäng som skulle jobba till Chicago, "The windy city".

Har varit mycket i USA men aldrig i Chicago. Alla jag pratat med som varit där älskar staden. Jag förstår nu varför. Från vårt crew hotell så har vi allt bara runt hörnan. Strandpromenaden på ena sidan och shopping/huvudgatan på den andra sidan. En fantastisk stad med lagom puls. Igår var det 15 sköna grader varmt så nästa gång kanske man får ta med sig bikinin på stoppet. En sak är säker. Det blir en repris upp till London House Rooftop bar i alla fall. Magisk utsikt över hela Chicago! Nu är man ledig några dagar men längtar redan till mitt nästa pass. Next New York!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar