Translate

söndag 16 april 2017

En takbar i New York och en promenad över Brooklyn Bridge

Efter första gången till New York har man fått in lite rutiner, vilket är skönt. Nu kunde man planera lite bättre. En lite speciell flygning över Atlanten och vips så var man tillbaka i USA igen. Det här var min sista "tur" som ny efter utbildningen innan jag skulle checkas ut på returresan hem till Sverige igen. Innan man får ha ansvar över en dörr så måste man testas praktiskt på allt man lärt sig under kursen. För blir det en evakuering så måste allt sitta så man får ut alla passagerare välbehållna. Sen måste allt med både service och hur man är mot passagerarna godkännas också. Jag har kört min tredje "tur" och blev godkänd och klar igår. Nästa "tur" blir jag inräknad i den ordinarie besättningen. Går dock fortfarande som ny och ligger längst ner på senioritetslistan men hey, I´m living my dream!

Jag fick med mig min trevliga kollega Kristoffer till en takbar som jag av en slump hittade på Instagram. Följer @theworlds50best restaurants och såg att den bäst utnämnda restaurangen i världen låg på Manhattan. När jag kollade vart Eleven Madison Park låg så såg jag att en cool takbar låg i närheten. Den måste jag ju besöka tänkte jag.. En middag på den här fina fine dining restaurangen fick bli en annan gång ;)

Takbaren ligger på 230 5th Ave och har en fantastisk utsikt över hela Midtown. När det börjar skymma tänds hela New York upp och mysfaktorn är ett faktum. En bar som för övrigt är ganska sliten tyvärr.. Tittar man upp mot mäktiga Empire State Building och har gott sällskap så blir det högsta poäng ändå. Här satt vi hela kvällen och pratade om resor, mat och kärlek. Takbaren är öppen året om.

Dagen efter hade jag bestämt att ta mig till Lower Manhattan för att sedan promenera över till stadsdelen Brooklyn. Oh my säger jag bara.. Jag var långt ifrån ensam som hade tänkt samma tanke. Med nästan 17 grader och strålande sol hade hela New Yorks befolkning kommit ut från sina små hål.. Trots så mycket människor gick jag med ett leende på läpparna och NJÖT av min promenad över Brooklyn Bridge. Mäktigt att kunna kombinera mina stora passioner i livet! 

Nu väntas mys med min familj. Glad påsk vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar