Translate

lördag 4 mars 2017

Hej då NextJet och tack för 16 grymma månader!

För 16 månader sedan tog jag ett stort steg ur min trygghetszon och började jobba som flygvärdinna på NextJet. Ett yrke jag länge velat testa, men som jag inte riktigt vågat. Med små barn och en sambo som alltid jobbade, var detta inget alternativ för min del. Tills min sambo ville lämna mig. Helt plötsligt var tvungen att stå på egna ekonomiska ben och skaffa mig ett jobb som passade mig bättre. Var helt enkelt tvungen att ändra mitt liv radikalt.

Jag var den här typiska kvinnan som tog hand om hemmet, lämning och hämtning av barn, föräldrarledig 1,5 år med båda barnen, chaufför till och från aktiviteter, handla, laga mat o.s.v. Jag hade t.o.m. lyckats få ett schema där jag jobbade 50% måndag-torsdag 09:00-14:30 för att jag också skulle försöka starta upp mitt egna på sidan om. Blev inte så mycket tid över för detta och jag kände mig mer och mer otillräcklig. Jag skulle lätt kunnat stannat hemma på heltid om jag hade velat, men jag är inte sån som person. Jag bodde i ett jättefint hus, körde lyxiga bilar, hade ett amex platina med mitt namn på, åkte på fina resor. Nu tänker ni säkert. Jaha, varför klagar du och varför var du inte glad? Jag klagar inte alls. Var väldigt lyckligt lottad att det var så. Pengar är inte allt, även fast pengar underlättar en hel del såklart. Lycka och kärlek kan däremot inte köpas för pengar och för att mitt ego och självförtroende skall vara på topp behöver jag något i vardagen som ger mig den energin. Jag levde på någon annan kändes det som. Jag ville köpa en bil för mina egna pengar, jag ville resa med mina egna ihop tjänade pengar. Jag kan själv och jag betalar för mig själv. Har alltid varit så..

Nu tror ni säkert att jag går och hatar mitt ex som jag känt sedan 2002, men se det gör jag inte. Han är världens bästa pappa till våra barn och han har ordnat det riktigt bra för mig. Han flexar sina jobbtider efter mitt knepiga jobbschema, trots att han har ett stort arbetsansvar på sitt håll. Hade det inte varit för att han ville lämna mig så hade jag aldrig jobbat med det jag gör idag. Kommer alltid älska honom och jag hoppas han träffar en kvinna som han blir lycklig med.  

Nu hade jag ingen jag behövde fråga om lov längre. Kunde bestämma helt själv vad jag ville göra i mitt liv. Det har inte varit en dans på rosor, utan snarare tvärtom. Jag har kämpat mot mina egna demoner både en och två gånger. Tänkte, nä nu slänger jag in handduken. Det som fått mig att gå vidare är mina barn, min familj, vänner och min dröm. En "bucket list" har väl alla, en dröm likaså. För att nå alla sina mål i livet, får man inte ge upp. Även fast det är fler uppför än nedförsbackar så måste man försöka tänka större. Vill man något så starkt, kommer man dit förr eller senare. HA TÅLAMOD!

Jag har inget tålamod alls, men nu var jag tvungen att ha det. Belöningen kom till slut som ett brev på posten.. Jag har fått min drömtjänst!!! En tjänst som jag aldrig trodde att jag kunde få. På måndag får jag sätta mig i skolbänken igen och nångång i juni blir jag klar som Air Steward på SAS Longhaul (långflyg). Får kombinera mina två stora passioner i livet- mat & resa. 

Jag lämnar bakom mig ett fantastiskt år på NextJet. Har lärt mig mycket om mig själv. Första gången på mycket länge som jag känner att jobbar med något som jag verkligen brinner för. Vad roligt jag haft alltså!!! Man har fått lära känna härliga kollegor. Fått skrattat med både kollegor och passagerare. Det blir så "nära" på nåt sätt när man jobbar i en SAAB340. Älskar det här familjära sättet att jobba på, även fast det blir lite drama mellan varven. Älskar även allt vackert i Sverige som jag fått uppleva. När jag gick igenom mina foton på Instagram, kom jag fram till att de norra delarna av Sverige blivit min stora favorit. Vacker natur, lugnet, skoteråkning, skidåkning, fått uppleva jaktsäsongen från nära håll, lärt känna härliga personligheter.. Mmm listan är lång! Min dotter Celine fick även vara med mig på jobbet då vi hade en supermysig mamma och dotterhelg i Karlstad tillsammans. Det har blivit en massa god mat på vägen såklart, och många tillkomna favoriter har adderats till min topplista utplockat från vårt avlånga land. Med andra ord, 16 grymma månader!

Nu är det dags att vända blad och öppna upp ett nytt kapitel. Är allt annat än ett plugghuvud så håll tummarna att jag fixa`rt :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar