Translate

måndag 10 april 2017

Jobb plus en dag i New York

New York, New York.. "The city that never sleeps" eller "The big apple". Kärt barn har många namn. Det var många år sedan jag besökte den här pulserande staden för andra gången i mitt liv. Jag var mer än exalterad att få besöka den på nytt, om bara för ett dygn. Men först lite jobb.

Nytt arbetspass och en ny besättning att lära känna. Åter igen kände jag mig som en i gänget ganska snabbt. Många som sagt. - SAS är ett sånt stort företag och du kommer bara känna dig som en i mängden. Har inte alls fått den uppfattningen. På tid gav vi oss iväg med full kabin från Arlanda och var på väg mot Newark.

En stund efter vi blivit airborne, fick vi reda på det fasansfulla som hänt i mitt älskade Stockholm. Frustrerade över att inte få veta, jobbade vi vidare med ett leende på läpparna. Det händer så mycket ont i världen, men vi får inte ge upp. Mäktig känsla att se uppslutningen på Sergels torg igår när 45 000 personer hade samlats för att visa sin omtanke och kärlek. Det måste vi fortsätta med. Låt inte idioterna som vill ont ta över våran rädsla.

När vi väl var framme på fast mark och slog på våra telefoner kom verkligheten ikapp oss. Säga vad man vill om sociala medier. Nu om nånsin var det väldigt skönt att se så många av sina nära och kära vara oskadda. Chockade och ledsna förstås, men vid liv. Att vara i New York en sån här dag blev det naturligt att besöka Ground Zero, där World Trade Center en gång stod med sina två höga byggnader. Vi hade även tänkt att åka ut till Frihetsgudinnan/Statue of Liberty med en blomma. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt.

Jobbdagen avslutades med att jag, Kapten Kiki och Kapten Micke satt och tittade ut över Manhattan från restaurang Taphaus. Kändes som på Nextjet igen, när man var tre i besättningen ;) Som ny på bolaget fick jag min del av notan betalad av min urgulliga kollega. Jag har blivit så himla välkomnad kan jag säga! Helt rörd..
Taphaus finns lite överallt i USA. En mycket trevlig ölmeny med öl allt från Pale Ale, Ipa, Ale som är lagrat på Bourbon tunnor till Lager och Budweiser. Vi beställde in kycklingvingar, Texas burgare och en stor fräsch sallad. Bra service men framförallt en grym utsikt!

En fördel med tidsomställningen är att man vaknar tidigt och har en hel dag till att göra vad man vill innan man jobbar hem igen. Vilken gryyyym frukost jag åt! ALLT fanns och lite till. Jag satt i nästan 2 timmar och njöt haha. Alla har sina egna scheman när man har stopp. Jag stannar inte en sekund mer på hotellrummet än vad jag behöver, så mitt schema var fullt.

På ett kick var jag och mina kollegor inne på Manhattan och började med att besöka Ground zero. Metro stationen som heter vid samma namn har byggts upp efter den mytiska fågeln Fenix. När Fenix dör brinner den upp och återuppstår i sin egna aska. Representerar odödligheten, vilket är otroligt passande för den här platsen tycker jag. Man får sina reality checks lite då och då. När man strosade omkring här kände man sig ganska liten men också väldigt tacksam för mycket man har i livet. Vidare promenerade vi ner genom Wall street bort mot Battery park, där man tar sig ut till Frihetsgudinnan. Har man däremot inte förköpt biljetter innan så är det kört. Man kan ta sig ut med sightseeing båtar för 35 dollar, men vi valde att ta Staten Island Ferry som är gratis. Går varje 20:e minut och är främst till dem som bor/jobbar på ön. Vill man lägga 35 dollar på annat men ändå se Frihetsgudinnan lite närmare så hoppar man på den här. Står ni på höger sida så ser ni bäst.

Jag hade länge planerat att nästa gång jag skulle till New York så ville jag besöka ett väldigt populärt bageri. Carlo´s bakery ligger i mysiga Hoboken på New Jersey sidan. Ett familjedrivet företag som startades 1910 av en italiensk/amerikansk familj som idag drivs av Buddy Valastro Jr. Jag har följt den här reality serien lite till och från sedan start 2009 på kanalen TLC. Var bara tvungen att testa deras kända Cannelloni. Jag blev helt till mig när jag kom in där. Mina kollegor bara tittade på mig och skrattade. Alltså du vet ju inte vad du ska ta vägen sa de till mig haha! Kändes liksom overkligt att stå där..

Om en stund ska jag byta om och ge mig in till stan. AW med mina kursare som numer är mina kollegor. Ska bli spännande att höra hur allas första dag på jobbet var..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar