Translate

lördag 23 maj 2015

En kväll i Luleå

Jag tyckte inte alls att det var synd att det inte gick så tidiga flyg från Arlanda till Luleå på söndagar. Idag är det lördag och det firas med en fd kollega Nina. Vi blev en mindre än planerat men jag och Nina hade trevligt ändå. Vi saknade dig Robban! 

Bussen från flygplatsen in till stan går inte så ofta så jag fick vänta ett tag innan jag kom iväg. Det tar ca 18 minuter in till centrala Luleå. Det kostar 25 kr och man kan betala med kort på bussen. Snön ligger kvar på vissa ställen och något sommarväder har inte kommit hit än. Jag checkade in på stadshotellet Elite av en jättetrevligt receptionist och fick ett enkelrum på andra våningen. Fräscha rum men mörkt trägolv och sköna sängar. Gratis wifi, safety box, minibar med ett litet utbud, schampo och balsamflaskor. Frukost serveras i restaurangen vid receptionen från 07.30-12.00 (!!!)

Jag tog på mig bekväma skor inför min promenad till restaurangen vi skulle äta på, men jag kunde lika gärna ha haft 10 centimetersklackar för så fort jag gick runt hörnan så låg restaurang Hemmagastronomi där. Fantastiskt! I dörren möttes jag av Olle som tyckte jag såg så glad ut, vilket gjorde honom glad. Första intrycket är alltid det viktigaste tycker jag! Jag beställer in skaldjursplatau och blir så mätt att jag blir tvungen att lämna en stackars havskräfta kvar i isen. Otroligt goda skaldjur som bara smälte i munnen. Det kändes som att jag åt och åt men att det aldrig tog slut. Våran servitris och sommelier Terese tog hand om oss från början till slut. Genuin, ödmjuk och kunnig på alla sätt. Ett rent nöje att få bli serverad av henne. Restaurangen är ritad och inredd av Simon och hans fru. Det är mycket metaller, lite åt det i industriella och mycket Luleå. Inne i köket satt det kakel från Marocko och på borden stod det mintgröna vaser. Den här helgen gästspelade Claudio med italienskt som tema. Pizza, chark och annat gott som speglar det italienska köket. Åker ni till Luleå inom den närmsta tiden så måste ni gå hit! Uteserveringen har precis öppnat och därifrån har du en magisk utsikt över älven och solnedgången. Apropå solnedgång. Vi avslutade med att ta ett glas uppe på Clarion. Där har du den bästa utsikten om du vill se en magisk solnedgång. Dock är terassen utomhus stängt och öppnar igen till hösten. 

Imorgon blir det tidigt. Grekland nästa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar