Translate

lördag 3 augusti 2013

Torrevieja- en andra chans..

Om ni läste mitt första inlägg om Torrevieja så förstod ni kanske att jag inte blev så jätte imponerad utav den här staden. 
Johan och Nina tyckte då att jag/vi skulle ge "den gamle" en chans till. 

Torrevieja är en stad och kommun i provinsen Alicante i sydöstra Spanien med drygt 103 000 invånare. Staden är oftast känd som en ort där britter och skandinaver flyttar, när klimatet hemma sviker. Därför har jag alltid varit lite anti för att ta mig hit. Nu fick vi däremot en grym inbjudan att bo i ett av våra vänners hus. Här finns även salta sjöar som man kan flyta som små korkar i. 
Det är precis som döda havet i Israel. Man smörjer in sig med lera och badar sedan av sig i det salta vattnet. Inget att rekommendera för små barn. 

J & N hade bokat bord åt oss i går kväll. Från att ha varit 4 familjer, till att vi nu är 2 familjer.. Det blev väldigt tomt måste jag säga. 

Vi tog oss dit med taxi den här gången och släpptes av på samma ställe som gången innan. Den här gången gick vi på andra sidan piren. Tivolit var öppet- och jäklar vilket ös.. 
Ute vid hamnen kantades segelbåt efter segelbåt. En av de många mindre restauranger som på ligger på piren heter Niki Beach, och det var här vi skulle äta..
Jag hade inga förväntningar innan alls, så när vi kom dit så blev jag väldigt positivt överraskad. 
Det såg ut som en mix av Puro Beach i Palma och Budha Bar- heeelt i min smak!! Tjolahopp vad Torrevieja växte på en gång ;0)
Niki beach ägs av en svensk som såg sitt första dagsljus i Iran. Hela konceptet är totalt lyckat enligt mig. Det fina var också att det låg precis vid alla de vackra segelbåtarna i hamnen. Poolen på Niki Beach är öppen till kl 19.00, och där kan båtägarna ta ett dopp och ett glas som omväxling skull. 
Maten var helt okey- inget enastående. Det är mer som barhängmat om jag så utrycker mig. Schyssta drinkar och jätte bra vin! 

Kvällen avslutades på Tivolit som ligger vid piren. Det var också hur bra som helst. Både vuxna och barn kan ha riktigt kul här. Inget inträde- man betalar vid varje åkattraktion. Från 3 euro kostar det per person. Om man vill blöta strupen så köper man en alkoholfri eller en vanlig mojito i mojitoståndet.. Riktigt bra drinkar som livar upp stämningen! 

Kan ju avsluta med att Torrevieja växte ganska mycket i går. Åk hit!! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar