Translate

måndag 5 augusti 2013

Tennis, festival och god mat i Spanien

Under veckan som gått, har grabbarna spelat tennis ett antal gånger. Samtidigt har cykling och löpning varvats emellanåt- då av både tjejer och killar. När jag däremot är på utlandssemester så tar jag det mest lugnt- men alla är vi olika;0)
Min motion blir på utflykterna och när man får springa efter barnen.
Häromdagen gick vi alla upp och kollade när Mats och Johan spelade tennis. Det var säkert 35 grader mitt på dagen. Nina och jag med barnen var där bara en liten stund innan en kall glass lockade desto mer.

Ett skönt dopp i poolen och sedan vidare ut på vägarna. Vi hade bestämt en date med Mr Wiberg- Johan och Mats advokat och vän med familj.
Mellan vårt område " Quesada" till deras område " Rosaleda " tar det ca 20-25 minuter med bil.
Rosaleda området ligger närmare stranden och från Wibergs hus tog det ca 10 minuter att promenera ned till den närmsta- Playa Flamenca.
Dessa två områden har dock mycket gemensamt, och det är framför allt att det bor många britter, skandinaver och tyskar. I det området vi bor i så finns det en norsk skola, vad jag kunde läsa mig till och i Rosaledaområdet finns det en svensk skola.

Det dukades fram massa goda tilltugg och cava. Det var jätte roligt och se hur Wibergs hade det!

Efter en extremt svettig vistelse väntade ett betydligt svalare besök på Carrefour. Carrefour är en fransk livsmedelskedja som finns i hela Medelhavet. Jag brukar alltid handla här och gjorde alltid det när jag jobbade på Kreta. Här finns allt och kan jämföras med våran ICA Kvantum hemma i Sverige.
Jag har nog aldrig sett ett sådant bra Carrefour tidigare och det är därför jag valt att skriva om det.
Fisk och skaldjursdisken var magiskt bra. Det låg och sprattlade dagsfärskt på ett tjockt lager av is.
Skinkor hängde en efter en, precis som på en "champagneria" i Barcelona eller på en tapasrestaurang.
Ostdisken var fullproppad med massa olika smaker.. Korvarna skall vi ju inte snacka om. Galet stort utbud som skulle få min pappa bli väldigt glad ;0)
Tog några foton som ni kan se nedan..

Vi hade bestämt oss för att äta en middag med massa plock mat. Vi köpte färsk hummer och tonfisk som vi slängde på grillen. Till detta hade vi en god avocadosallad och bröd.
Nina hade köpt anklever i Frankrike precis dagarna innan de kom till oss i Spanien, så detta dukades fram också. Nina plockade fikon i trädgården och så hade vi även en del Serrano skinka och korvar- magiskt gott!!!

Planen var att vi alla skulle gå på ortens festival efter maten, men min kropp sa ifrån. Jag fick krypa ned i sängen med Neo och kurera mig från min migrän.

Sista kvällen med vuxet sällskap var i går. Så ett restaurangbesök på närmsta Thairestaurang fick bli finalen. Jag kommer ge dem en andra chans senare i veckan.

Nu är jag själv med Celine och Neo några dagar. Men på Torsdag är det planerat annat :0)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar