Translate

söndag 29 mars 2020

En flygvärdinnas tankar..

Mina tankar de senaste 2-3 veckor..


Jag är inte den roligaste här hemma för tillfället. Dränerad på energi och orolig över vad vi har att vänta oss. Här står jag med en uniform jag stolt bär, i ett land jag bott och jobbat i 🇬🇷. Allt jag brinner för är just resebranschen. Jag älskar den. Min bransch förblöder och det enda jag kan göra är att titta på. Jag är inte orolig att bli smittad. Det är inget jag kommer dö av. Blir mer orolig över hur rädslan styr människan negativt. När allt detta är över så tänker iallafall jag boka om min familjeresa till något jag kan se framemot. Egypten fick vänta tydligen.. Sluta inte resa när allt rullar igång igen. Bunkra inte upp för ohälsosamt. Är ni friska, gå ut och supporta din favoritrestaurang som går igenom tunga tider. All respekt och kärlek till sjukvården som kämpar, ni är bäst! Solen kommer snart att skina som på bilden.. Den går ner och kommer lika vacker upp igen. Precis som den mytiska fågeln Fenix. ”Phoenix rise from the ashes”


I den här branschen måste man vara extremt tålig och flexibel. Vi hade något helt annat på schemat för några dagar sedan som ändrades till standby. Idag går vi med en tom kärra ner till Malaga/Spanien🇪🇸 Ett land som mer eller mindre är helt stängt pga viruset😷 Vårt jobb är att ta hem våra svenska medborgare tryggt. Vi finns här för er till den mån som tillvaron tillåter oss🙏🏼 Rädsla påverkar oss människor negativt men vi försöker iallafall vara optimistiska och tänka positivt i allt elände.. #stayunited #crewlife 


Johan tyckte jag skulle ha med mig en mask till jobbet idag 😷.. Ska jobba till New York. Är aktiv dit, sitter på flygplatsen fyra timmar för att sitta passiv hem igen. En arbetsdag på över tjugo timmar väntas..
Checkar ut efter 24 timmar med massa olika känslor. För nästan exakt tre år sedan jobbade jag mitt tredje New York pass på bolaget. Jag är en sådan person som gärna ser mig omkring och hade bestämt mig att ta mig till Liberty State Park. ”Empty Sky Memorial” är ett minne uppbyggt efter 9/11.. De två höga väggarna på bilderna representerar Twin Tower. Alla som gick bort har sitt namn inristat i dessa väggar. Det var en speciell upplevelse. Det känns nästan lite likadant nu i New York. Vi får ju inte komma in i centrala delarna just nu. Det är folktomt på gatorna. Restauranger och butiker är stängda. Samma ämne på nyheterna och alla går med ansiktsmasker. ”The city that never sleeps” har förvandlats till det motsatta. Känns sjukt att säga detta men när idioterna som flög in i tornen och gjorde den här staden vettskrämd sist fick en att veta vad det var medan den här gången är allt så ovisst. En skräck som är osynlig. Inget man kan ta på.. Känns overkligt. Som filmen ”I am Legend” med Will Smith.. Ta hand om er mina vänner🙏🏼

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar