Translate

lördag 12 september 2020

Lämnar flygbranschen & går tillbaka till Hotell & Restaurang

Att jag nu skulle lämna rese & flygbranschen riktigt än var inte min plan direkt. Har inte haft ett lätt år. Är långt ifrån själv med tanke på den rådande pandemin. Det är alltid tufft att ställa om sig. Speciellt när man blir tvingad. Jag blev dessvärre uppsagt från mitt jobb på SAS och hade mitt sista flygpass i slutet av augusti. Från april blev vi permitterade och då började oron. Jag smittades kort därefter då både smak och doft försvann helt i 7 veckor. Har tagit covid-19 test som visade att jag hade antikroppar. Har fortfarande rubbning i smak/doft dessvärre. Men nu smakar tex vitlök, kaffe. tandkräm och ägg rentav äckligt ibland. Sista passen jobbade man munskydd och plasthandskar, ingen servering och knappt något passagerarkontakt alls. Saknade mina "vanliga" jobbdagar mer än ord kan beskriva. 

År 2020 är året jag ofrivilligt lämnar en bransch jag älskar. Hela 18 år har jag jobbat med resor, hotell och flyg. Det var tydligen dags att gå vidare och öppna upp ett nytt kapitel i livet. 

Jag sökte en tjänst som lät utvecklande och rolig. Blev kallad på zoom intervju och gick direkt vidare till steg två. Jag fick jobbet och är nu tillbaka där jag började. Är utbildad kock på Hotell & Restaurangskolan Globen, Stockholm. Började jobba som kock på hotell efter skolan men gick över till resebranschen bara några år senare. 

Nu är jag alltså tillbaka men inte i köket utan i matsalen. Mitt team och jag tar hand om er efter en god natts sömn med en härlig frukostbuffé med smaker från Nordafrika, USA, Israel & Grekland. Jag har fått äran att starta upp ett nytt hotellkoncept på Lidingö, Stockholm. Snillena bakom ESS Group har jobbat med denna destination i två års tid och nu har vi äntligen öppnat upp dörrarna till Ellery Beach House. Tänk er 60 & 70-talets Kalifornien med Slim Aarons trollspö till kamera. Detaljer och inredning med en röd tråd helt enkelt. Kunde inte bli bättre. Jobbar på världens snyggaste arbetsplats. Vi är mer eller mindre fullbokade nu i september och oktober men kom till oss på en staycation i november eller december vetja! Apropå staycation så sitter jag på lite härliga tips från i somras. Återkommer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar