Translate

onsdag 4 mars 2020

En "tur" mellan Helsingborg- Helsingör

Detta hade jag aldrig gjort tidigare. Fick med mig fint sällskap som tog båten en sväng efter avslutat morgonpass. Hade heller aldrig varit i Helsingborg tidigare även fast jag vuxit upp varje sommar i Mellbystrand och Båstad med min familj. Helsingborg är en jättefin stad tycker jag. Då har jag bara sett den nu under vintern. Ser framemot vår och sommar då jag tror staden blommar ut ordentligt. Som vanligt hör jag mig för om tips att göra då jag inte bara vill ligga på hotellrummet mellan jobbpassen. Man måste ju passa på att uppleva när tillfällen ges.
Vi bor väldigt bra i Helsingborg så det var gångavstånd ner till båtterminalen. Kostar ca 100:- t/r med båten över till Helsingör- Danmark och tar ca 20 minuter. Antingen så sitter man kvar några turer utan att stiga av eller så går man av och tillbringar dagen i den här mysiga staden. Älskar Danmark men det var länge sedan jag var här. Arkitekturen påminner mycket om den tyska, även i Helsingborg på många ställen. Jag tycker det är så fascinerande. Vi gick runt och unnade oss lite och dricka. Fick ett tips om Café Olai om vi ville äta goda smörrebröd. Vi gick dit, och det tycker jag ni också ska göra. Superställe! Vill ni istället äta en riktig bra hamburgare så ska ni gå till Rumbles. I Helsingborg ska man gå till-

° Ebbas fik
° Restaurang Kol
° Ålgrändens Ost & Deli
° Thai Corner
° Chocolatte
° Restaurang Bara Vara
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar