Translate

onsdag 4 mars 2020

En härlig helg på skidor i Sälen

Tänkte kika in här efter ett superlångt uppehåll. Såg att jag inte skrivit av mig sedan juli förra året. Alldeles för länge sedan..

Under årets sportlov hade Celine och Neo en inbokad resa till Thailand med deras pappa. Jag hade av en slump fått ett gäng lediga dagar schemalagt. Jaha vad ska man göra nu var min första tanke. Men då fick min fina sambo en grym idé. Vi hör med mina vänner Jenny och Christian om vi kan komma upp till Sälen och hälsa på några dagar. Vi var välkomna! Då var det bara för mig att åka hem direkt efter en femdagars slinga på jobb ute i landet, duscha och packa om för en helg på skidor. Jag Johan och min bonusdotter hade lite mer än fem timmar i bil framför oss. Väl framme i meterhög snö och fint välkomnande somnade vi till slut i deras superfina fjällstuga i Högfjällen. Här fick vi bo i fyra nätter. Lyx!
Första dagen snöade det hela dagen så då blev det en lugn dag med vinlunch och annat roligt. Dag två  vaknade vi upp till några minusgrader, strålande sol och mängder av härlig snö. Man är långt ifrån bortskämd med snö den här vintern. Första gången man faktiskt har längtat efter snö haha. Något annat man är långt ifrån är jag som skidproffs. Jag har bara åkt skidor två gånger i mitt vuxna liv. Har alltid bokat solsemester istället för en vecka på skidor. Åkte en gång i gymnasiet och den andra gången åkte jag under ett helgstopp med kollegor på NextJet i Hemavan/Tärnaby. Orutinerad som jag är förvarnade jag att man skulle ha lite överseende med mig. Men det gick ju faktiskt väldigt bra ändå! OCH såååå roligt!!! Fick massa mersmak..
Vi åkte först i Högfjällen, vilket var perfekt att börja med. Gillade Högfjällshotellet och deras luncher. Även förfriskning på Jack’s BBQ Shack.Dag två åkte vi iväg till Hundfjället där det fanns betydligt fler roliga backar, sittliftar och restaurang uppe i backen. Lyktan var riktigt bra. På kvällen åker man skoter upp och ner för backen om man vill äta här. Jag kommer åka mer skidor framöver!!! Tack Christian och Jenny för eran gästvänlighet🙏🏼
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar