Translate

måndag 17 juli 2017

Nobu Fifty Seven och en ny takbar som favorit uppe på Hotell Hudson i New York

Japp, jag älskar att resa och jag älskar bra mat. Det är därför min blogg och mitt Instagramkonto "Upptäck världen med mig/Louise" heter som det gör. Inte nog med det. Jag har valt ett jobb som passar helt fantastiskt in på mina två stora passioner i livet. 

Med en fantastisk crew flög vi smärtfritt över från Arlanda till New York på ca 7 timmar. Ett kort arbetspass där allt måste klaffa tidsmässigt. Framme i ett hett New York var det bara att svida om till civilt och ta sig upp till uptown Manhattan. 

Jag visste inte vem jag skulle få med mig, men hade bokat bord för två. Hade ingen velat följa med så hade jag gått själv. Säger rätt mycket hur mycket jag såg framemot en god matbit på ett av mina favoritställen i världen. 

Nobu Matsuhisa är ett totalt geni när det kommer till Asian Fusion. Eller rättare sagt japansk mat som kombineras ihop med peruanska influenser. Det finns en förklaring och en historia bakom detta fenomen. 
Nobu föddes 1949 i staden Saitama, Japan. Han var bara en liten pojke när hans pappa omkom i en bilolycka. Hans mamma blev då ensam med tre söner. Efter studenten började han jobba på en sushi restaurang i Tokyo som ledde honom till ett möte med en stammgäst som frågade honom om han inte ville öppna upp en restaurang i Peru med honom. Han flyttade till Lima och öppnade Matsue. Han hade svårt att hitta japanska ingredienser och råvaror, då han kom på att man kunde kombinera dessa två kök i ett. Nobu flyttade sedan till Alaska, men där hade han oturen att få sin restaurang nedbrunnen ganska snabbt. Han flyttade istället ner till Los Angeles där han jobbade på två japanska restauranger innan han öppnade sin egna Matsuhisa uppe i Beverly Hills. Det tog inte lång tid innan restaurangen blev ett tillhåll för Hollywood skådisar, varav en av dem Robert de Niro. Nobu och Robert blev snabbt vänner och nu är han en av delägarna i många av krogarna runtom i världen. Deras vänskap tog även Nobu vidare in i en del filmer, som bl.a. filmerna Casino, Austin Powers och En Geishas Memoarer. Nobu har även startat upp ett antal hotell. Jag läste att det senaste ska öppnas upp i Chicago senare i år.  Jag har besökt Nobu i London, Miami, Dubai och på ön Mykonos i Grekland. Nu var det dags att testa New York.

Hett som bara den i luften tog jag och en kollega först tunnelbanan och sedan en taxi sista biten för vi var lite sena. Min söta kollega som är massa år yngre än mig visste inte alls vad hon hade gett sig in på. Det var första gången hon jobbade långt så då fanns det inget annat val än att ta henne under mina vingar. Hon fick testa mat som hon aldrig har upplevt, och hade du inte beställt in dessa rätter så hade det bara blivit sushi på min tallrik sa hon. Det gjorde mig otroligt glad att höra kan jag säga. Jag berättade hur man tillagar maten och lite historia bakom. Nobu 57 var lika bra som jag hade hoppats på.

Vi beställde;

° Edameme
° Yellowtail Jalapeno (Nobus klassiker)
° Kungskrabba och hummertacos
° Black Cod (Nobus klassiker)
° Jordgubbsdessert

Det blev en tidig kväll från Nobu så vi fortsatte västerut mot en takbar jag ville checka in. Klockan var runt 20.00 men fortfarande uppemot 30 grader i luften. Vi såg solen börja går ner mellan skyskraporna då vi äntligen hittade till Hudson Hotel. Kom på sen att jag varit här tidigare men inte kommit ihåg vad hotellet hette. Nu vet jag, och jag kommer komma tillbaka igen vill jag lova. 

Hudson hotel ingår i den stora och välkända The Morgans Hotel Group där den duktiga designern Phillippe Starck inrett in i minsta detalj. Två andra stora favorithotell i samma kedja, Delano och The Mondrian hittar ni i Miami. Jag tycker inte bara om mat och resor, utan även häftiga hotell. Mina vänner säger att jag har nåt stört i mig när jag går igång på hotell så som jag gör, ha ha. Det blir väl en typ av arbetsskada när man jobbat med hotell i nästan 20 år. Hudson är ett boutique hotell som ligger precis vid Central Park. Nära till precis allt. Det finns en bar ute på bakgården där även hamburgarrestaurangen Umami ligger. Men bästa av allt är takbaren Sky Terrace! Det var precis som att komma upp i en engelsk trädgård med blommor, gröna växter, hängmatta och mysiga möbler utplacerat lite här och där. Vi beställde inget den här gången, utan bara njöt av solnedgången som gick ner i Hudson River. Jag låter bilderna tala för sig själva... 

Dagen efter var det dags att jobba hem igen. Men jag skulle inte hem, utan till London. Jag älskar London och det var dags att åka dit igen tyckte jag. Det var bara att svida om till civilt och hoppa på nästa flyg till min väninna Anna som väntade på mig. Ett dygn i London kommer i nästa inlägg..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar