Translate

onsdag 19 juli 2017

Ett dygn i London med bokat bord på heta Novikov

Min vapendragare när det kommer till galenskap och spontana grejer och jag satt för några veckor sedan och delade på lite vin. Anna skulle till England och jobba igen. Kom dit en sväng tyckte hon. Ja, men varför inte tyckte jag då och bokade en flygstol. Det var ju trots allt inte så att vi hade fått nog av London de tre sista gångerna förra året som vi åkte tillsammans;)
Äsch man lever väl bara en gång eller hur?

När jag hade jobbat färdigt från New York så bytte jag om och åkte med uniformen till bilen på Beta-parkeringen. Sedan åkte jag tillbaka till Arlanda för att sätta mig i en flygstol och låta någon annan göra jobbet till London/Gatwick. Nattjobb och tidsomställningen från New York gjorde så att man somnade ganska snabbt ombord.

Jag mötte upp Anna på Hilton där hon satt och jobbade för att sedan ta oss med Gatwick Express vidare in till London Victoria station. Hoppade in i en taxi sista biten och checkade in på vårt favorithotell Go Native Hyde Park som ligger precis vid Sussex Gardens och ett stenkast från norra delen av Hyde Park. Go Native Hyde Park är ett litet lägenhetshotell med få lägenheter. Kokmöjlighet och kyl finns. Trendigt inrätt och toalettartiklar från The White Company står uppställt i badrummet. Gratis Wifi och reception bemannat dygnet runt. Nära till Paddington också för er som ska bo här men flyger och tar tåget från Heathrow.

Lunch äter vi alltid sedvanligt på Serpentine i Hyde Park. God mat i fantastiska omgivningar. Tight med tid så gjorde vi oss iordning inför kvällen. Novikov ligger i det fashionabla området Mayfair. Mitt emot Nobu Berkely Street. Det är inte alltid lätt att komma in här om man vill gå ner en trappa för att dansa senare. Står man däremot på listan eller känner nån som känner nån, så är det bara att kliva rakt in. På Novokov äter man antingen i den asiatiska eller i den italienska restaurangen. Boka bord! Vi valde att äta i den asiatiska delen. Med ett vänligt och trevligt bemötande visade de oss till bordet som var precis vid det öppna köket. Bästa utsikten man kan få om man är som jag.

Vi beställde;

° Yellowtail 
° California Rolls
° Dumpling med Foie Gras och Tryffel
° Pilgrimsmussla

Novikov har jag varit förut men aldrig ätit. Sist jag var här var för lite mer än 1 år sedan. Nere i baren träffade jag en underbar man som jag drogs till ganska snabbt. Han var fransman men bodde i London sedan många år tillbaka. Den energin som uppstod mellan oss går knappt att beskriva. Han fick mitt nummer och kunde inte släppa mig. Han ville bjuda ut mig dagen efter men då hade vi andra planer. Sen var det dags att åka hem igen. Vi pratade hela dagar, varje dag. Han bjöd över mig på en dejt och vi hade ett dygn tillsammans i London med fantastisk god mat och mycket skratt. Jag åker hem igen och resten är historia. Han fick kalla fötter och gick tillbaka till sin fru. Gör mig en tjänst hörni. Dejta inte gifta män eller kvinnor. Ni kommer alltid vara andrahandsvalet. Jag har lärt mig av mitt misstag men kan inte säga att jag fortfarande saknar honom. Varje dag. Han var speciell.

Innan jag skulle åka hem igen så mötte vi en kollega och vän till Anna i stadsdelen Chelsea och åt lunch på super trendiga restaurangen Bluebird. Hetast just nu för er som har vägarna förbi! Då var det precis mitt i Wimbledon-veckan så då hade de slängt upp superstora tennisbollar på taket vilket var coolt.. Där hängde vi hela eftermiddagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar