Translate

lördag 30 juli 2016

Magiska Fira- Santorini

Huvudstaden Fira är en av de vackraste platser jag varit på. Oia på öns norra sida är magiskt men jag tycker ändå att Fira är finare. Kanske bara för att jag har så många fina minnen härifrån.

För lite mer än 1 år sedan var jag som vanligt i Grekland och den här gången på ön Kreta med mina goda vänner. Daniel hade så småningom velat fria till sin Monika men visste inte riktigt hur. Då tänkte jag att jag skulle hjälpa honom lite på traven. Jag och Daniel skulle iväg och köpa båtbiljetter till Santorini medan Monika tog hand om barnen på hotellet. Daniel visste inte riktigt vad jag hade som plan då.. Biljettkontoret inne i Rethymnon hade inte öppnat än så då passade jag på. Kom med här nu kompis så ska vi till en butik inne i stan tyckte jag. Daniel fattade direkt men efter lite knorr hängde han snällt på ändå. Efter två timmar tittandes på olika ringar o.s.v studsade vi hem till hotellet igen med en vacker ring och båtbiljetter till ön Santorini. Nervöst fick jag passa ringen till dagen efter, då Daniel skulle fria i staden Fira.

Fira ligger i mitten av Calderan med utsikt över det Egeiska havet. Stora kryssningsfartyg lägger till här och en hel drös med kamerabärandes turister syns till överallt längst klippstupet för att knäppa den ultimata bilden. Exklusiva små butiker ligger efter varandra med barer och restauranger som avbryter det som glimmar i skyltfönsterna. Här kan man spendera hur mycket pengar som helst om man har lust. Jag föredrar hellre att åka hit under lågsäsong då man slipper trängas med så många. Jag har lite svårt att vistas med mycket folk. Får lite panik när det är trångt..

Min favoritbar heter V Lounge och ligger på taket av Panorama Boutique Hotel. Första gången jag var här hette baren Café de Mar och såg helt annorlunda ut. Lika fin utsikt såklart men något helt annat gällande inredningen. V Lounge är idag exklusivt och romantiskt. För ett år sedan skålade jag i champagne med mina nyförlovade vänner och den här gången beställde jag in en fantastisk passion fruit mojito och en alkoholfri strawberry daiquiri till Celine. Man kan äta lite lätt tillugg här om man inte är så hungrig. Perfekt också om man kanske börjar med förrätt här för att se den magiska solnedgången och sedan fortsätta med huvudrätten på något annat mysigt ställe.

Idol Restaurant Bar är en restaurang som kan rekommenderas. Rätt höga priser men läget är super! Jag förväntade mig ganska mycket av köket här men blev inte jätteimponerad måste jag säga. Hade priserna varit lägre så hade det sett lite annorlunda ut i mitt bedömande. Ni får testa själva helt enkelt. Hit åkte vi sista kvällen och firade midsommar med halva gänget. Magisk solnedgång!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar