Translate

söndag 15 november 2015

En kombinationsresa till Kreta, Chania & Rethymnon


I somras gjorde jag och barnen en kombinationsresa till Kreta. Första veckan bodde vi tillsammans med Camilla, Novalie och Patrik i orten Agia Marina, Chania. Andra veckan bodde vi tillsammans med en annan nära vän till mig. Illianthos Village byttes mot hotell Theartemis Palace som ligger inne i Rethymnon stad. Sällskapet byttes ut och ner kom Monika, Daniel och Alicia. 

Från att bo på ett väldigt personligt hotell som Illianthos Village var, till att komma till ett stort och opersonligt All Inklusive hotell var kanske inte det bästa draget. Jag undviker helst allt som har med All Inklusive att göra. I varje fall när jag åker till Medelhavet. Mexico däremot, bor jag gärna så. Dels för att man ofta får välja mellan ett antal restauranger, även de som är á la carte, plus att standarden på maten hålls extrem hög.

Utsikt från balkongen på Theartemis Palace i Rethymnon stad..

Hög kvällsunderhållning höll på till 23.00 och satt man ute på balkongen så hörde man inte varandra alls..


Jag och Monika på balkongen 
Det har blivit många turer till Kreta, men framför allt till Rethymnon. Det är något med den här staden som får mig att komma tillbaka gång på gång. Jag tycker om känslan att man både kan uppleva storstad och strand under en och samma resa, precis som t.e.x. Barcelona eller Dubai. Det kan man även göra här. Dock inte i lika stor omkrets. Rethymnon är den 3:e största staden på Kreta- en studentstad, med mer än 30 000 invånare. Inte alls i jämförelse med Barcelona eller Dubai, men tillräckligt stort för att vara en grekisk ö. 

Rethymnon är en stad som i mångt och mycket liknar Chania. En gammal stadsdel med trånga gränder kantade av tavernor, kaféer och butiker, många historiska minnesmärken som minareter och springbrunnar samt en venetiansk hamn. Rethymnon kan dessutom skryta med en lång sandstrand och ett riktigt fort- Fortezza.
Platanes, som stranden heter (den byter namn på flera ställen, men det är samma strand) sträcker sig 20 km öster om Rethymnon stad. Följer man den kusten, kommer man till Rethymnons förorter Scaleta, Adele, Missira och Platanes. Vill man komma bort från storstadsbruset, bor man bättre här. Lugna orter som är uppbyggt, mestadels för turism.

Inne i Rethymnon stads gamla del..
Längst hela vägen in till den gamla delen, finner man trendiga och snygga barer..


På väg till Avli.. Lite svårt att hitta!


Stranden är av sand och småsten. Undervattensströmmar och höga vågor förekommer..

Sötaste Alicia och Neo undrar när jag och Celine ska komma tillbaka..
Min dotter Celine lurade upp mig hit... Värsta jag gjort, men samtidigt väldigt roligt!

Daniel tar med Celine på en tur..
Som på många andra ställen, finns det massage att tillgå på stranden. Jag tar alltid en massage på stranden om detta erbjuds..
Tillsammans med min son Neo och min dotter Celine är jag alltid lugn i själen.. 
En av mina favoritrestauranger ligger i den gamla delen av Rethymnon stad. Avli är en otroligt romantisk restaurang som ligger i ett äldre hus, med gamla valv. Om man sedan går in så har Avli en supermysig innergård där man kan sitta, med vita linnedukar, fantastiskt service och en meny som får vem som helst hungrig. En rekommendation till er som vill fira något lite extra kanske.. Ni får inte missa den! Nästa gång skriver jag mer om Chrissy Island- Kretas Karibien..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar