Translate

fredag 4 oktober 2013

Linnéa Art Restaurant

I går kväll var det första gången jag satte min fot här. Jag hade hört innan att jag inte skulle bli besviken, och det blev jag inte heller. Vi var ett stort gäng som skulle äta, så vi fick ett eget rum i restaurangen, mellan matsalen och bistron. Man kan nämligen välja att boka i antingen bistron som ligger i anslutning till entrén, där man beställer ur en vanligt menyn. Sedan kan man även boka ett av de få bord som står i matsalen- där en avsmakningsmeny serveras av duktig personal. Där fokuserar man på förstklassig service och smakupplevelse som når upp till en helt annan nivå. Vill även poängtera att man får lika bra service och mat i deras bistro.

Överallt hängde konstverk i glas. Det är första gången jag har sett detta i sådan stor utsträckning. Konstverk av världsklass från dem svenska Orrefors/Kosta Bodas glasmästare. Allt var till salu och kunde köpas för ett antal tusenlappar. Det coolaste var nästan inne på toaletten. Där var tom handfaten specialdesignat av Kosta Boda.

Kökschefen och den drift ansvariga Edin Dzemat såg sitt första dagsljus i Bosnien, men flyttade som liten till Gislaved. Han har jobbat på den bäst rankade restaurangen i världen- "Noma" i Köpenhamn, Danmark (2012). I år så kom "Noma" på andra plats, efter den spanska "El Celler de Can Roca". Han lägger ner hela hans själ i hans mat, och håller nu på att skriva på en kokbok (fick jag veta igår).
Jag bugar och bockar för den underbara mat jag åt under kvällen.

Den 8-rätters menyn började smått, med super små portioner som irriterat retade smaklökarna. Man ville bara ha mer av allt!
När den friterade svålen, rödingen, kräftsoppan, ankleverkorven hade ätits upp så kom äntligen lite större portioner.
Pilgrimsmusslan var mer än perfekt tillagad och smakade ljuvligt. När man trodde att det inte kunde bli bättre- kom torsken! Herre gud vad god den var... Allt var helt magiskt gott och jag var inte själv som tänkte tanken att slicka rent tallriken! Sedan var det lammets tur att delta i tävlingen, och den rätten var inte heller något man gärna gav bort till grannen bredvid. Allt avslutades med en björnbärssorbé och en stubbe med massa god choklad till kaffet.

Jag såg en hel del klistermärken på entrédörren, som föreställde Michelin. Dessa stjärnor har Linnéa Art väl förtjänat!! WELL DONE!!


Nu om några timmar beger vi oss hem till Stockholm igen. Nästa gång jag besöker Göteborg, kommer jag utan tvekan att bo på Clarion Post. Jag har även bott på Gothia Towers och Avalon, med Post klår dem med hästlängder tycker jag. Däremot har Gothia Towers byggt till några våningar till som öppnades nu i September, som tydligen skall vara super häftigt. 

Bara ett litet sista ord om Clarion Post :0)
Om plånboken tillåter så skall man testa hotellets bakficka- vRÅ. Kul att vi kvinnor syns mer och mer i den här branschen. Här är det nämligen vår svenska stolthet Frida Ronges som driver denna fantastiska raw-restaurang. En av Sveriges bästa. Att restaurangen endast är öppen Tisdagar, Onsdagar och Torsdagar säger rätt mycket om hur noga man är med färska råvaror här. Jag läste en fantastisk recension av Metros Carl Reinholdtzon Belfrage, som jag länkar till här nedan.
De sista 10 fotona längst ned är från Clarion Post.
http://www.metro.se/noje/vra-karleken-ar-helt-villkorslos/EVHljd!N9HH3FZhjXrxI/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar