Translate

torsdag 3 oktober 2013

Hotell Clarion Post- Göteborg

Jag tänkte faktiskt recensera detta fantastiska hotell i morgon. Men jag kunde liksom inte hejda mig. Det är en av få gånger som jag känt, att jag faktiskt skulle kunna betygsätta ett hotell så här snabbt. Det är ingen tvekan om att detta hotell får högsta betyg av mig. Jag har precis avslutat en fantastisk lunch i deras restaurang. Clarion Post har en restaurang och två barer, med en tillhörande barmeny.
Dagens rätt var en bakad torsk med gubbröra och kokt potatis. Är man på västkusten så är man. Det är väldigt få gånger jag fått en smaklös eller dålig fiskrätt här i dessa trakter. Som så många gånger innan, så var detta inget undantag. Till lunch får man även hugga in i en salladsbuffé och njuta av deras goda bröd. Över salladen valde jag en extra virgin olive oil och champagne vinäger. Kaffe och te ingår också.

När jag kom i dag för att checka in så förväntade jag mig inte att jag skulle få rummet på en gång, med tanke på att jag kom runt lunch. Rummet var klart och det var bara att ta hissen upp direkt. Älskar när det inte är så inramat och strikt när det kommer till incheck,- utcheckning. Jag tar hissen upp till sjätte våningen och kommer in i den gamla delen.

- Det gamla postkontoret som stod klart 1925, har nu byggts om till ett hotell. År 2012 blev hotell Clarion Post färdigbyggt. Från att ha varit Göteborgs nästa största byggnad 1925, så är nu det gamla postkontoret utbyggt 65% mer.

Här finns 3 sviter som man kan välja mellan. Elnasviten, Juliussviten och Rooftop sviten. Vi valde att bo i ett superior rum.

Alla är över 30 kvadratmeter med stora arbets,- och sällskapsytor. Rummen är inredda med designmöbler från italienska B&B ITALIA och lampor från FLOS. I den gamla delen bor man med djupa fönsternicher, som i vårt rum vetter mot kanalen och hela Göteborgs mest centrala delar. Man ser ända bort till Liseberg och Gothia towers. I den nya delen av hotellet, släpper panorama fönster in mer ljus. Man får även morgonrock och tofflor. Vill man röra på sig, så finns det möjlighet att träna på hotellets gym- som jag tänkte göra i morgon. Innan den gym visiten har jag bokat in en massage i deras spa. Tänkte pyssla om mig själv för en gång skull- vilket innebär 40 minuter på Skönhetsfabriken, som också ligger i byggnaden. Vill man simma lite så finns det även en pool på taket.

Hotellet ligger mitt på Drottningtorget, men konkurreras dock med andra högt rankade hotell i samma område. Centralstationen ligger precis bredvid och det är bara några minuter från all shopping. Hotellet har bevarat det gamla charmiga som alltid har funnits och detta har blandats med design och nytänk- som en riktigt spännande cocktail . Tunga, röda och marinblåa sammets gardiner hänger i restaurangen, som passar perfekt in här. Den mörka träpanelen blandas med en spännande mystik i svart och lila. En flygel står tillsammans med ett gäng vinflaskor i ett glasskåp. Det enda man tänker på är- mysigt!

I kväll ska vi äta på restaurang Linnéa. Det är dax för Office Managements andra "partnermiddag". 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar