Translate

söndag 29 september 2013

Office Management firar 20- år

För precis 20- år sedan fick en 28- årig entreprenörs kille från Hjo den eminenta idén att starta upp en egen firma. Han hade precis kommit från företaget Carl Lamm, som sedan skulle bli en konkurrent. 
Killen jag pratar om heter Johan Tilander och det var han med en annan kille, som startade upp Office Management. 
På 20- år har företaget vuxit och vuxit. Året -94 började min sambo på samma företag. Då var det bara fem personer som jobbade. I dag finns OM i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Oslo. Från fem anställda till dryga 300 i dag. Office Management omsätter "blyga" 800 000 000 miljoner om året, så man kan säga att det går mer än bra för företaget! 

Varje år anordnas en "partner middag" för alla som har varit anställda mer än 5- år. Alla som har en respektive är välkommen att bjuda med henne eller honom- vilket verkligen uppskattas. Alla får först en vit kavaj med företagets emblem på bröstfickan. Efter 10- år på företaget blir man "senior", och då får man en svart kavaj med företagets emblem på bröstfickan. En riktig rolig grej tycker jag.

I år var det lite speciellt eftersom OM firar sina 20- år, så Marie Larsson hade sytt ihop en heldag som hette duga.. 
Dagen började med en gemensam busstur till norra delen av Stockholm. Ut i Stockholms vackra skärgård stod på dagens schema. När vi väl kom fram till konferensanläggningen Skåvsjöholm så blev vi välkomna med ett sött leende. Marie Larsson välkomna oss alla 85 stycken till slutdestinationen. Vi blev uppdelade i fyra grupper. Med Marie stod även upplevelseföretaget "Öppet hav" och berättade hur dagen skulle se ut. 

* Helikopter
* Ribb båt och stridsbåt
* Segway
* Frågesport

Jag hade inte testat något av dessa saker innan, så jag var verkligen eld och lågor!
Stridsbåten "Korpen" började våran grupp med. OMG va mäktigt! Jag satt och håll i mig krampaktigt, skrikande som en liten tjej, samtidigt som att jag försökte hålla i mössan så den inte skulle flyga av HAHA.. På öppet vatten skulle vi byta båt för dem som ville testa på ribb båten. Jag som aldrig åker saker på varken Gröna Lund, Disney Land eller Disney World- var lite skakig i början. Oj vad roligt det var!! Vi flög över vågorna efter "Korpen", samtidigt som att jag tjöt av skratt. Man var ganska omtumlad när man la till igen. Näst på tur var det Segway. Hade som sagt aldrig testat detta heller, så det var också riktigt roligt. Lite fikapaus innan vi begav oss till dagens höjdpunkt. Jag har flugit en himla massa i mitt liv och har jobbat 11- år i resebranschen, men jag har aldrig flugit helikopter. 
Det första jag tänkte var- okey, ska vi flyga i den där lilla?!? 
Jag hoppade in längst fram med piloten så klart, och slängde på mig hörlurarna. Jag hörde mig själv säga högt ett antal gånger hur coolt detta var. Magiskt var ju liksom bara förnamnet!!! Riktigt riktigt häftigt var det verkligen!!
Sedan var bara frågeleken kvar innan vi skulle byta om till middagen. 

Skåvsjöholm ligger extremt vackert vid vattnet, men byggnaden är lite trist. Inget extravagant så, men det visade sig att köket bjöd på en sprakande meny. Vi var som sagt 85 personer, och för att få den här kvalitén rakt igenom hela menyn- är ganska svårt. Men det var det inget snack om att kvalitén nådde sina mål.  
Hummer och havskräftor låg på förrätts tallriken och smakade ljuvligt. Till varmrätt serverades en perfekt stekt oxfilé och efterrätten bestod av en chokladfondant, som pricken över i:et..

Det blev prisutdelning, tal och mycket annat skoj under kvällen.. 

Kvällen avslutades utomhus. Vi hade fått en varsin Khom Loy ( kinesisk lycko lykta ). Den skulle vi skicka upp i luften, för att sedan tänka en tanke om lycka, till Office Managements framtid. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar