Translate

fredag 4 januari 2013

Tillbakablick på året 2012

Efter alla inlägg på FB så tänkte jag också göra en återblick på det gångna året. Jag kom ganska snabbt fram till hur och varför jag fick magkatarr... Även fast jag har gjort övervägande roliga saker, så säger kroppen till när det blir för mycket!

Jag tänker inte skriva om allt så klart men här kommer en summering i kort..

* Januari: en vän tipsade om att jag skulle söka ett frilansjobb som skribent och marknadsassistent på den nya stads guiden som skulle lanseras i Stockholm några månader senare- Yelp. Jag trodde först att hon drev med mig men jag sökte och fick jobbet... Eftersom jag var mitt uppe i min mammaledighet så tänkte jag att jag kunde skriva lite när Neo låg och sov... Hmm- blev inte riktigt som jag tänkt mig. Man hade ett veckomål och deadline på 45 stycken recensioner om diverse restauranger, barer, kemtvättar osv i Stockholm, + 45 stycken foton som man skulle ladda upp på sidan också. Jag fick 2 veckors uppskov pga att jag och familjen skulle till Dubai i slutet av Januari.
Neo fyllde sitt första år ❤.

* Februari: första dagarna befann jag mig i underbara Dubai med familjen. Kunde inte riktigt slappna av pga att jag hela tiden tänkte på vad som väntade mig när jag kom hem sen. Måste förklara att jag aldrig varit speciellt intresserad av att skriva förrän nu- lyckades få ett G i ämnet Svenska. Mitt självförtroende har varit noll, zero, zipp när det kommer till grammatik, stavning, formulering och nu skulle jag sitta i min ensamhet och rapportera till Irland varje Söndag 00.00 ... Jag var mer än livrädd!!
Under samma månad spelade jag in en dokumentär med några av mina närmsta vänner. En dokumentär som handlade om mina vänner Johanna och Peter. Svt stod för "så levde de lyckliga i alla sina dagar".
Alicias dop och Saras 30-års kalas...

* Mars: en resa till Rom var inbokad med Linda. Hade länge velat uppleva Rom och Vatikanen. Väl där blev vi uppassade till tusen av våran vän Linda som är bosatt där sen några år tillbaka.

* April: en resa till Paris var inbokad med familjen. Med oss fick vi Pierre och Karin med familj.
Min kära vän Ann-Sofie Ejdelund hade sin första vernissage. Underbara målningar som säljs som smör i solsken. Hojta bara till så får ni hennes kontaktuppgifter!!

* Maj: Valborg med goa vänner... Mickis 40-års fest. Ytterligare en resa inbokad med Celine, Neo och svärmor till Turkiet.
Nya husägare och en jobbig och stökig lägenhetsförsäljning hade påbörjats...
Efter Turkiet hade jag bokat in en tatueringstid. Den här gången skulle Neo och mina gudbarn ristas in.

* Juni: midsommar med goa vänner och en resa var inbokad till Riga med Monika.. Anna har inflyttning/födelsedags fest.

* Juli: Gotland, Torö och Grekland med underbara vänner. Celine firar sin 5-års dag och syrran firar sin 30-års dag.

* Augusti: svärfar firar 70-år, Celine och Neo modellar för www.byengberg.com
Vi får tillträde till huset och barnen skolas in på ny förskola. Samtidigt packade jag upp alla flyttkartongerna och försökte få ihop ett hem innan jag skulle börja jobba igen. Back to work again- fick en käftsmäll och slängdes in i nya regler och nya tider- kämpa!

* Oktober: inflytt/födelsedagsfest och ett kärt återseende med kollegor/vänner. Dop för Allie..

* November: party för Mats som fyllde 40-år..

* December: årets sista och 7:e resa inbokad. Malaysia och Thailand i 2 veckor med Monika och hennes familj satt fint i snökaoset!! Lagom hemma till jul och nyår som firades med våra underbara familjer och vänner.

Året har bjudit på en berg och dalbana i både känslor och humör. Många gånger har jag bara velat slänga in handduken, men det är bara att bita i det sura äpplet. Många tunga besked i familjen och man har lärt sig att man inte är gjord av stål. Vänner får man inte gratis- för att behålla vänskapen behövs det ibland filas och slipas lite. " Ge och ta " är ledordet. Vissa har man glidit ifrån och vissa har man kommit närmre. Många nya bekantskaper är också ett faktum.
Jag ser tillbaka på 2012 som ett väldigt händelsefyllt år och hoppas att 2013 kan bli ett lite lugnare sådant.
Jag är lycklig att ha så många fina människor runt omkring mig som stöttar och ställer upp i vått och torrt. Jag har en familj som jag älskar över allt på denna jord.
Mamma, pappa, syrran, Mats, Celine och Neo- JAG ÄLSKAR ER!!!! ❤❤❤
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar