Translate

lördag 8 december 2018

Min guide i New York

Här sitter jag i Chicago och väntar på att få jobba hem igen.. Iskallt men vackert som vanligt! Fick en fråga av en gammal skolvän om New York tips till henne och hennes vänner som har en planerad resa dit i maj. Tänkte att ni andra kanske ville ha lite tips också. Såg att man hunnit göra en del på de gånger man varit här 24 timmar i stöten..

Vet inte om ni har varit här förut men Manhattan är superstort och har stadsdelar precis som Stockholm (uppvuxen i Stockholm så det är därför jag jämför med det)

Där jag trivs bäst är;

* Midtown- centralt läge till allt
* Greenwich Village- ett populärt ställe för gay att bo som är väldigt genuint och mysigt med härliga små butiker och bra restauranger/caféer
* SoHo- hippt trendigt och lyxigt med modebutiker och snygga människor
* Chelsea- mysigt med många bra restauranger och barer bara runt hörnet

Alla stadsdelar har nära till kommunikationer till andra delar av Manhattan, Brooklyn eller New Jersey. Jag brukar nästan alltid promenera runt här. Broadway är en av huvudgatorna och sträcker sig ner genom halva Manhattan.

Shopping finns längst hela Broadway men om man vill hitta billigare men ändå väldigt bra alternativ är mina favoriter Marshalls och Century 21 som ligger vid Ground Zero/Lower Manhattan.

Om ni ändå är nere vid Lower Manhattan och vill se den fantastiska sky line så tar ni tåget/Path över en station till Exchange Place på Jersey sidan. Funkar med ett vanligt Metro card eller så kan man betala för en engångsbiljett. Magisk utsikt över hela Manhattan har ni där. Är man intresserad av lite historik så går ni bort till Liberty State Park/Memorial från 9/11. Det finns en liten båt som tar er över den superkorta biten på 1 minut och kostar 2 dollar. Tar en vinlunch på Liberty House Restaurant med samma fina utsikt. Orkar ni så tar ni tvärbanan vidare upp till mysiga Hoboken och fikar på berömda Carlos Bakery. Känd för sina Cannolis. Här kan ni sen ta båt över till Manhattan igen om ni vill. Jag brukar ta båten från Exchange place upp till Midtown för 9 dollar. Tar inte mer än 15 minuter och är supersmidigt!

Några restauranger och barer som jag testat kommer nedan. Hinner kanske inte med alla men i maj så är det mysigt med takbarer då ni samtidigt får fina bilder över Manhattan..

* Sky Terrace på Hudson Hotel
* The Standard vid High Line
* Haven Rooftop uppe vid Times Square
* The Press Lounge
* 230 Fifth Rooftop bar med utsikt mot Empire State building

Att äta;
* Nobu- finns tre stycken och är en av mina favoriter när det kommer till asian fusion mat. Dyrt men gott!
* Serafina- italienskt
* Buddakan- asiatiskt som även är klubb/bar
* Tao- finns två och serverar asiatiskt. Bar/klubb också
* Eataly- finns här också..
* La Esquina- mexikanskt
* Baltazar- fransk bistro
* Chelsea Market
* Red Rooster- Marcus Samuelssons restaurang
* The Spotted pig- en av Manhattans bästa burgarhak

Promenadstråk;
* Brooklyn bridge
* Central park
* High Line

Ha en grym helg & en god jul!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar