Translate

tisdag 6 november 2018

Firade min födelsedag i Marbella

Det är alltid en god idé att åka till Spanien, speciellt när det inte är högsäsong tycker jag. Ingen trängsel och fortfarande fint väder. Planen var antingen att åka till Grekland eller Spanien, men bestämde oss att Spanien lockade oss mer den här gången. Jag hade fått igenom min höstsemester jag ville ha, då jag tycker det är roligt att åka iväg på min födelsedag. Jag och J fick låna mina vänners fantastiska hus en hel vecka i Marbella. Bara 5 minuter gångväg till San Pedro stranden. Här finns en hel del hotell och restauranger men vill man till Puerto Banús tar det ca 20 minuter att gå. Det byggs nere vid stranden just nu så det är lite svårt att ta sig längst kusten men när det blir klart kommer det bli superfint.Medelhavsmat

Tog ett spontant besök här när vi var på väg in till Puerto Banús. Såg ett ledigt bord precis vid vattnet och beställde in Carpaccio, Gambas, Tonfisk och Risotto. Läget var romantiskt med solnedgång och bra service. Till notan fick man en varsin Limoncello som avslutning på en god middag.

Libanesisk Fine dining

Den här restaurangen bokade jag hemifrån. Hade hört massa gott om den här libanesiska restaurangen länge via sociala medier. Tänkte man skulle passa på att testa den nu. Älskar när man kan sitta och dela på massa smårätter med sitt sällskap. Libanesisk mat tillhör en av mina favoritkök så detta var ett givande kort. Det var en "set menu" med smårätter till förrätt och massa grillat kött till varmrätt. Supergod mat, bra service och snygg lokal. Däremot tyckte jag inte läget var speciellt roligt. Sitter man ute så har man en bilväg som utsikt. Är man ett gäng vänner som ska ha en rolig början på en sen kväll så är detta perfekt. Vi som par trivdes bättre på andra lägen under den här veckan. Ett tips här att fråga efter vinlistan innan ni beställer dricka till maten så ni slipper få en chock när notan kommer in. Lite dyrt med 25 euro för ett glas vin tyckte vi.. Occo finns även i Malmö!


Medelhavsmat /Cocktails /Beach

Detta är en riktig klassiker för många som varit här. De flesta går hit åtminstone en gång under sin vistelse för att njuta av en skön strandatmosfär med musik, god mat och kanske en eller fler kannor av den välkända sangrian. Det är på dagen man ska vara här. Enjoy!Medelhavsmat /Nattklubb

Mitt första besök här var på nattetid, och såg att jag absolut skulle komma tillbaka för en middag nästa gång. Känslan av att man kommer till en privatbjudning till ett jättestort hus uppe i bergen med en vacker utsikt över solkusten. Ett fåtal vitklädda bord, tända brasor, personlig och proffsig service sittandes under stjärnorna en ljummen oktoberkväll med den jag älskar kunde inte bli så mycket bättre. Jo, ett fantastiskt gott Rioja vin döpt som min son och riktigt god mat blev pricken över i:et.. Jag äter nästan aldrig kött på restaurang men nu var jag tvungen att beställde in deras berömda oxfilé som steks framför dig på en het sten. Du får själv bestämma hur du vill ha ditt kött. Älskar atmosfären här.. Bokade även den här hemifrån, vilket jag inte behövde. Det var nästan bara vi där ;)


Fisk & Skaldjur /Hotell /Beach /Fine dining

Puente Romano är ett av Marbellas bästa hotell. Förutom Sea Grill kan man äta på min favorit Nobu, testa grym thaimat på Thai Gallery, äta italienskt på Serafina eller varför inte avsluta kvällen på klubben La Suite.. Det finns mer där, så det här är en stor favorit! Jag hade lämnat min födelsedag öppen för att J skulle få en chans att bestämma också. Och hans val av restaurang blev den bästa på hela veckan. Jag var i himlen. Gudomlig mat. Allt var topp! Älskade stället..Benahavís

Från huset tog det inte mer än 20 minuter att köra upp hit. Ett måste för er som vill uppleva det som fortfarande är genuint. Benavís är en bergsby som är hur mysig som helst. Riktigt trevliga restauranger som inte alls är lika dyra som nere vid havet. Lika gott och lika bra service dock. Här ligger skolor, hotell och butiker också. Något som är väldigt populärt är att gå vandringsleden som går igenom byn och bergen. Det är inget för den rädda, för man simmar i vatten och klättrar på bergskullar. Vi tänkte göra det men när vi kom dit så hade vattnet blivit så smutsigt från regnstormen som var dagen innan. Får bli nästa gång..  Vi kommer tillbaka!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar