Translate

söndag 2 september 2018

En dag på jobbet..

Vaknar tidigt lördag morgon och vinkar av pojkvän och pussar på barnen. Checkar in och har en briefing med dagens crew som ska jobba till Los Angeles, ett världshav bort. Kapten informerar oss om väder och vind. Ingen turbulens eller konstigheter och en flygtid på 11 timmar. Sedan tar vår eminenta Purser över och informerar oss vad vi har framför oss och går igenom säkerhet och arbetsuppgifter. Vissa har jag jobbat med tidigare och de andra är helt nya ansikten för min del.

Efter våran genomgång av dagens jobbpass går vi vidare genom passkontrollen och vidare upp till våran arbetsplats för dagen, en Airbus 330. Det första vi alltid gör är att gå igenom våran checklista med alla arbetsredskap vi behöver om vi behöver släcka bränder, ta hand om sjuka passagerare eller rent av evakuera flygplanet vid nödsituationer. Sen förbereder jag som Steward mat och dricka innan vi välkomnar alla passagerare som ska resa med oss. Det tar en stund innan allt detta blir klart. Har vi inte allt under kontroll så får man som passagerare aldrig kliva ombord. Säkerhet går före allt.

Fullt ös i business och arbetsdagen fortsätter. Fantastiska kollegor och trevliga passagerare. Hade en lite extra trevlig med oss den här gången. Malin Åkerman, vår egna svenska stolthet bland alla stjärnor i Hollywood.
- Får jag lägga ut fotot på sociala medier frågade jag. JA, självklart men låt mig få sminka mig lite innan. Kan säga att hon är lika vacker utan! Väldigt mysig tjej som vi ska vara stolta över.

Jag älskar LA och Kalifornien. Just nu försöker jag lära känna ett nytt område. Jag tog mig ner till Redondo Beach & promenerade upp till fina Hermosa Beach. Tänkte pricka av Manhattan Beach också men där tog energin slut. Det skiljer 9 timmar här så det var mitt i natten mentalt. Jag strosade omkring på en festival med live musik och marknad. Köpte med mig en Cola och satte mig på stranden. Det var fest och glada människor överallt. Magisk energi.

Redondo är ett område som inriktar sig på fiske och för den som vill se valar och delfiner från en båt eller piren så är du på rätt plats. Många lite halvsunkiga fiskrestauranger och barer kantas efter varandra. Stranden är fin men ganska liten. Ju längre norr man går desto mer ändras det. Trevligare restauranger och fortsätter man så kommer man till nästa område som då är Hermosa Beach. Kändes lite som att komma tillbaka till Venice Beach. Kändes som hemma. Ju mer man utforskar områderna här desto mer fint ser man. Jag är nöjd med gårdagen.

Lite Netflix och sen ramlade ögonlocken ner runt 21.00.. Mer orkar man inte. Nu sitter jag och äter frukost på Denny's, ett diner. Öppet 24 timmar och perfekt för oss som vaknar innan tuppen. Kaffe, juice, ägg, bacon, hash och två stora pannkakor för 16 dollar. En riktig amerikansk frukost! Dags att byta om för snart är det time att jobba hem igen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar