Translate

söndag 12 augusti 2018

Sveriges framsida- Smögen

Inte ofta jag skriver om Sverige här på bloggen. Måste bli bättre på det. Man lever ju och bor i ett av världens vackraste länder. Sommaren har skämt bort oss med varmt och soligt väder länge med undantag på midsommar. Men det visste man ju sen länge att midsommar bjuder på kyla och regn. Tur man jobbade! Jobbat har jag inte gjort på 4 veckor och semestern slutar inte än. Två härliga semesterveckor står kvar på schemat. Min kropp och knopp behövde verkligen det. Man måste lyssna på vad kroppen säger oss. Tänk på det!

Lugna stunder har växlats mellan middagar med goda vänner, kvalitetstid med barnen, varma bad, Greklandsresa med goda vänner/familj, god mat men också egentid med min kärlek. Det är skönt att få vara hemma när man reser så mycket hela tiden, men förra helgen fick vi ett ryck och ville ta en sväng till västkusten. Både jag och Johan har spenderat många somrar på Sveriges västra kust. Själv har jag varit mycket på Hallandskusten, Mellbystrand och Båstad. Smögen som ligger längre norr upp på västkusten är ett populärt tillhåll för båt entusiaster men även turister från hela världen som vill uppleva högklassig mat och vacker natur. Det kände vi att vi ville göra också.

Nu har man ju sån tur att man har generösa vänner som lånade ut deras smultronställe till oss. Ett fantastiskt boende med en oslagbar utsikt över Smögens klippor. Väldigt tacksam, tack Nina och Johan!!! Smögen bjöd på väder av alla sorter. Varmt lite molnigt till en början blev sol och vindstilla dagen efter och storm med 26 sm dagen efter det. Då fick man hålla fast i både bord och stolar som inte gärna ville stå på plats. Man var inte den stöddigaste den dagen direkt. Man ska ha respekt för extrema väder. Det är då man känner att man inte är speciellt stor på jorden. Mäktigt att uppleva dock.

Jag älskar mat och fick massa härliga tips av mina inbitna Smögen proffs.

Sealodge var tyvärr abonnerat, Pensionatet var fullt, Musselbaren blev det inte pga att vi inte äter musslor nån av oss och Skäret hade endast tidiga sittningar kvar när vi hade tänkt att slå på stort. På Skäret hade vi kunnat avnjuta en 9-rätters till härligt pianospel om vi inte hade ätit så sen lunch tidigare den dagen. Det får bli nästa gång. Lagergrens behöver man kanske inte gå till igen. Rätt smaklöst men bra service. Däremot tycker jag att ni ska testa både Hamnen 4 och Göstas Fiskekrog.

Slänger ut lite härliga bilder som jag brukar ;) Åk till Smögen vetja!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar