Translate

fredag 15 september 2017

Treehotel, Restaurang CG och mycket gott sällskap i Luleå, Norrbotten

Förra helgen tog jag mig en ID biljett upp till norra delarna av Sverige. Jag hade nämligen fått en inbjudan av världens bästa Malin och hennes familj som är från Luleå. Malin är världens sötaste kursare/kollega/vän (grabbar, hon är singel också;)
Lika mysiga är hennes föräldrar. Jag välkomnades med öppna armar! Massa god mat och dryck i hela två dagar. 

Dagen innan på fredagen hade jag haft en supertrevlig kväll med mina gamla kollegor från Apollo. Vi betade av East på Stureplan, Restaurang Cypern på Valhallavägen och tillbaka till Stureplan och Utekompagniet som avslutning på kvällen. 

Upp tidigt på lördag morgon för att hinna med 10.10 flighten till Luleå. När jag jobbade på Nextjet var Norrland i princip mitt andra hem. Älskar Sveriges norra delar. Det är lugnt, vackert och trevligt. Man får uppleva något nytt och spännande varje gång. Precis som den här helgen.

Malins mamma Annica hade planerat in en överraskning och även bokat bord på en restaurang jag länge velat besöka. När vi fått i oss lite gomacka och kaffe begav vi oss in mot landet, bort från kusten i ca 1 timme. Vi skulle nämligen äta lunch på Treehotel. Eller rättare sagt på pensionatet där restaurangen och incheck är. 

Vågar knappt säga det här men jag har jobbat med hotell i typ 20 år (Nä helt rätt jag är inte 25 längre). Jag har sett sjukt många hotell runtom i världen men detta var bland det sjukaste jag sett! Detta fantastiska ställe drivs av Kent och Britta. Ett pensionat och ett trädhotell med 7 "rum". Pensionatet är inrett med massa coola prylar och möbler från 50-talet och rummen är träkojor som olika arkitekter fått skapa. Aldrig sett något liknande! Jag gick runt med en sån där nykärkänsla i magen ni vet. Inte nog med det. Det bjöds på älggryta med potatis och rårörda lingon till lunch. Jag tog om 3 ggr. Det säger nog rätt mycket om hur gott det var! Sjukt trevlig kock också. Justin Bieber har flugit in hit med helikopter, massa modejobb med bl.a. Kate Moss och en hel del musikvideos har spelats in här. När vi kom så skulle precis en dansk artist bege sig hemåt med hennes crew. Jag har även sett detta hotell i resemagasin och andra reportage. Mitt favoritrum var överlägset "The Mirrorcube". Lånade en bild från deras hemsida för jag ville visa hur det ser ut med ett vackert vinterlandskap. En annan favorit var det senaste "rummet", där vi fick gå in och kika. Kostar 15 000:- per natt här. Delägaren kom precis när vi var där, som vi fick hälsa på. Malins mamma sa. - Oj men va, är Louise tyst? Japp, jag är tydligen inte tyst mycket men här blev jag det. Mållös helt enkelt! Hit måste ni åka! Har länge velat åka hit och nu fick jag äran. Magiskt!!! 

Hem igen och snabbvila. Jag och Malin hade ett wake up call 1 timme senare av hennes mamma. Bubbel, kaffe och en sikromstoast hade dukats upp. Asså kom igen liksom!!! Sen var det dags att bege sig ner på stan. Sist jag besökte Luleå åt jag på fantastiska Hemmagastronomi, Gastronomisk mötesplats Norrahamn. Ja, vad ska man säga. Den kvällen gav mig fina matminnen. 

Den här gången var det dags för en annan pärla i stan. Restaurang CG är ett ställe för finsmakare. Menyn är enkel men innefattar allt man önskar. Inte enkel i den mening att det är enkel mat. Allt annat än det. Vilka rätter. Ville beställa in varenda en. Extremt trevlig personal som gör allt för att man ska trivas. Öppet kök som jag älskar och duktig bar som gör utsökta drinkar i alla former. Jag är petig med glas. Man ska ha vissa typer till vissa drinkar, men här vågade man sväva ut lite. Skeptisk i början men jag gav mig till slut. Pisco sour i cognac glas och champagne i vitvinsglas. Jag åt en hummerkorv. För er köttälskare är detta det rätta stället för er. Hit vill jag gå till igen..

Världsklasshelg... Sen var det dags att åka hem igen och packa om. Chicago skulle jag jobba tillbaka till! Mitt liv alltså. Synd att klaga;)

1 kommentar:

  1. In a high curler on line casino, you might win 1xbet korea significant sums of cash in only one spin. Players can cash out actual money but must accept wager terms on any winnings they have accrued. Are valued at the minimal attainable guess quantity for the slot you get to play.

    SvaraRadera