Translate

torsdag 15 december 2016

Excellent mat och atmosfär på Toso

Är just nu i Trollhättan och jobbar. I onsdags slutade vi när solen gick upp och hade hela dagen fri sen. Då tänkte jag passa på att besöka Göteborg som inte ligger så långt härifrån. Man får passa på att utnyttja tiden till max när man får tid över så här. Tågstationen ligger bara 10 minuter från hotellet vi bor på. Mellan Trollhättan och Göteborg tar det ca 40 minuter och kostar 130:- enkel väg. Snabbt och smidigt kom jag fram på eftermiddagen. När jag ändå skulle till Göteborg så tänkte jag höra av mig till min gamla kollega från Apollo som är bosatt där. Har inte träffat Madde på länge så då tänkte jag slå "två flugor i en smäll". Så kul att prata om allt som hänt på sistone. 

Restaurang Toso ligger längst upp på Götaplatsen i Göteborg. Det här en väldigt populär restaurang som alltid är fullbokad. Madde chansade kvällen innan och fick napp. Vilket ställe!!! Det kändes inte som att man hade åkt ifrån Dubai. Liknande restauranger finns nämligen även där och jag älskar't. En blandning mellan Nobu och Buddha Bar med inredning och inspiration från våran kontinent i öst. Asian Fusion mat och ett välutvalt dryckesutbud gör menyn till något som man även kan kalla "världsklass".

På Toso delar man på smårätter om man känner sig bekväm med det. Skulle rekommendera 4-6 rätter beroende på hur hungrig man är. Det finns en satt meny om man är osäker på vad man vill ha. På så sätt får man smaka på det bästa Toso erbjuder från menyn. Vi valde att komponera ihop själv. Det blev Edamame, Crispy Rice, Råbiff, Röding Sashimi, Vietnamesiska rullar, Kalvbräss Nuggets och Crispy Shrimps. Jag satt i mathimlen kan jag säga. Fint balanserade smaker som gifte sig perfekt med Tosos atmosfär och service. Ska ni besöka Göteborg rekommenderar jag er starkt att gå hit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar