Translate

tisdag 25 oktober 2016

Personligt boende på hotell Puro & skönt häng på Puro Beach Palma

Efter ett mycket trevligt besök i London var det dags att lämna favoritstaden för att resa vidare lite längre söderut. Mallorca är en favorit hos många och jag förstår varför. Detta är en ö som har allt och passar alla åldrar. Lätt att ta sig hit, trevliga människor, högklassigt restaurang och hotellutbud, lång och fascinerande historia, kristallklart vatten, vackra stränder, vackert grön natur, bra shopping, sköna beach klubbar, pittoreskt och charmigt. Då pratar jag om orterna Palma, Deia, Soller, Puerto de Soller, Cala D ´or, Portopi, Port d Ándratx, Cala Pi, Portals Nous m.fl.


Jag och Frida hade valt att bo på hotell Puro Oasis Urbano inne i Palmas mysiga gränder. Har länge tittat på att bo här och nu fick jag chansen. Vädret i oktober kan variera. Vi timade tyvärr in ett par dagar med regn men det var fortfarande behagligt varmt i luften. Hotell Puro ligger precis bakom den stora katedralen- Catedral de Mallorca. Le Sau som den gotiska katedralen också kallas är en symbol för makten och rikedomen hos Mallorcas kristna erövrare. Katedralen pryder hela hamnen och kännetecknar Palma.


Från flygplatsen tar det endast 10 minuter att ta sig in till Palma, vilket var super när man landade sent på kvällen. Vi fick ett vänligt bemötande direkt vid ankomst. Liten reception med inredning i precis min smak. Litet hotell med hemkänsla var min första tanke. Jag bokade via Hotels.com och hade lagt in önskemål som uppfylldes. Högst upp och hiss rakt ut på takterassen gick vi lite trötta till vårt rum som vette ut mot den charmiga innergården. Dagen därpå vaknade vi upp till min födelsedag. Frida började med finsång och sedan tog vi oss ner till frukosten. Puro serverar en perfekt och lagom storlek på buffé. Som tidigare sagt är jag inte så förtjust i buffé, men ska det vara någon gång så är det vid frukost man äter buffé tycker jag. Det fanns bubbel för den som inte hade tröttnat kvällen innan. Nybakat bröd, millimeter upplagda pålägg, frukt och grönsaker. Även om buffén var liten så fanns det även varmt att välja på också. Efter frukosten tog jag med mig en kopp kaffe till takterassen. Wow, vilket magiskt ställe!!! Liten minipool, ej uppvärmd. Där uppe fanns även stora solsängar man kunde ligga på med utsikt över Palmas vackra takåsar. Jag tog självfallet tillfället i akt att njuta av varje sekund medan jag drack mitt morgonkaffe. Lite meditation, filmning och fotografering. Kunde knappt slita mig. Otroligt vacker plats!!!

Vill man ligga vid en större pool så har hotell Puro en beach klubb, och dit går en gratis shuttle buss hela dagen mellan hotellet och havet. Vill man ligga och sola med stil så gör man det här. Det kostar vad det smakar dock. Mellan 25-80 Euro per person får man räkna med, beroende på hur bra läge man vill ha. Då ingår handduk, vatten och en liten tallrik med frukt. Vill man förfriska sig så finns ett stort utbud av dryck. Blir man hungrig så kan man även beställa in mat från en mindre meny. Jag åt en fantastisk Quesadilla con pollo. Har även fått en rekommendation på nudelsalladen, men det får bli nästa gång.. SUPERSERVICE av professionell och vänlig personal får du. Soft och avslappnad musik som får vem som helst på gott humör. Bilderna nedan får berätta resten..

Speciellt med Puro är att man får ett fint armband vid ankomst. Bor man på hotellet så ligger det ett på sängen som man får ta med sig hem, tillsammans med texten.
"Dear friends,
this bracelet made of camel bone has been worn by nomadic tribes in the Sahara desert for centuries, as means of bringing strength and good fortune. We wish you the same. Sleep well/your puroteam."

Det är sådana här små saker som hotellet överraskar en med hela tiden. Välkomstdrink, skönsång i telefon på rummet på min födelsedag och roomservice med tårta, en flaska rosé och ett fint kort till. När man sedan skulle gå ut och äta middag så fick man kindpussar och ytterligare grattishyllningar.. Puro Oasis Urbano är ett helt fantastiskt personligt och speciellt hotell. Är så glad att jag fått chansen att bo här. Kommer mer än gärna tillbaka igen!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar