Translate

onsdag 21 september 2016

En blandning av tankar, matprogram och favoriter i Stockholm..

Idag kände jag för att skriva av mig lite. Min blogg är inte riktigt som alla andra bloggar, med tanke på hur sällan jag uppdaterar den. Jag är desto mer aktiv på mitt Instagram konto, där jag mer eller mindre uppdaterar dagligen. Min lilla dagbok helt enkelt.. Är det däremot någon eller något jag vill hylla och lyfta lite extra så blir det här.

Jag har valt att skriva om så mycket positiva saker som möjligt. Visst mår jag dåligt och visst har jag problem i mitt liv, men det är något som jag delar med mina allra närmsta. Ibland delar jag med mig här, och jisses vad man får hög läsarstatistik då. Hur kommer det sig att folk vill läsa om andras problem och sorg, kontra glädje och lycka? Jag vill dela med mig av sånt jag själv blir glad av, och skriver då mest om resmål och mat. Det är verkligen något jag brinner för. 

Snart kommer jag vara med i tv. Ett matlagningsprogram där jag själv tävlade. Programmet spelades in för exakt 1 år sedan och jag vet inte hur jag kommer presenteras fram. Efter min medverkan som jury i programmet "Grillmästarna" blev jag kontaktad av Titan Television som tyckte att jag skulle vara med i programmet jag pratar om nu. (Får inte gå ut med vilket det är ännu)
Precis i samma veva var jag hjärtkrossad och dumpad, hade sagt upp mig på Apollo som jag hade jobbat på i 13 år, höll i stora event, precis avslutat grundkursen för att bli flygvärdinna, signade nytt boende, höll på att packa ihop mitt pick och pack från huset, bodde varannan vecka hemma hos min mamma och pappa, och slutligen på G att börja bolagskurs på Nextjet där jag nu idag jobbar som flygvärdinna. Att man får sitta med "skämskudden" framför tv:n kanske är ett faktum. Helt färdig mentalt var jag... Äsch, jag hoppas det kommer bli bra. Håll utkik nu i höst på Tv3.. 

Det är inte alla som vet, men innan jag sadlade om till resebranschen jobbade jag som kock. Utbildad från bästa skolan i Stockholm, Hotell & Restaurangskolan i Globen. Matintresset har alltid funnits, och mat från grunden har alltid stått på matbordet hemma hos min familj. Min mamma är grym på att laga mat, likaså min syster, svåger, moster, mormor & morfar. Min morfar stod alltid över min axel när jag lagade mat och frågade varför jag gjorde si och varför jag gjorde så. Han gick dagligen på restaurang och följde alla tv-kockar. Vi hade mycket att prata om. Saknar honom varje dag. 

Det jag vill komma fram till är när jag jobbade som kock så var jag den största delen i köket på Scandic hotell i Kungens kurva. Därför står Scandic koncernen lite extra varmt om hjärtat. Varje gång jag går in på ett Scandic hotell så känns det lite som hemma på nåt vis. Så fort jag får möjlighet, sticker jag in till stan och prövar lite restauranger. Bor ju trots allt i en av världens bästa matstäder. Jag blickar tillbaka och inser att jag hängt en hel del på Scandic. Stockholm har 23 hotell totalt, men jag har mina tre favoriter. 

Mitt på Stureplan ligger Anglais. Humlegårdsparken ligger precis rakt över gatan, shopping och uteliv ligger också bara mitt över gatan. Stureplan är ett område i Stockholm som många har åsikter om. Antingen så tycker man om att hänga i det fina och exklusiva området eller så gör man det inte alls. Själv älskar jag Anglais terrassbar på sjunde våningen med utsikt över Östermalms takåsar. Soft musik och trevlig personal. En av mina favoritkockar Jamie Oliver har en av sina restauranger här också. Vill man äta en god pasta i en skön atmosfär så bokar man ett bord på Jamie´s Italian.


Continental ligger mitt i centrum, vid T-centralens tunnelbanestation. Nära till Stockholms sevärdheter, så som Operan, Gamla stan, Kungliga slottet och Stadshuset. På The Market äter man närodlat och ekologiskt och uppe på 8:e våningen så dricker man drinkar med en slående utsikt över Söder Mälarstrand/Stadshuset. Takterrassen The Capitol är grymt trevlig!

Haymarket är det hetaste just nu. Jag vet inte hur många foton på Instagram och incheckningar på Facebook jag sett sedan det öppnades tidigare i år. Det är PUB-huset på Hötorget som byggts om till ett Scandic hotell. Så sjukt coolt! Greta Garbos 20-tals anda har bevarats i både atmosfär och inredning. I måndags var jag här för första gången och jisses vad bra det var. Det första man möter i entrén är köket. Kom igen nu!!! Älskar ju öppna kök.. Varma färger och mässingsdetaljer lite överallt gör det hela väldigt mysigt. Ett genuint mottagande på restaurang Paul´s fortsattes därefter med utsökt mat och excellent service. Lojsan var mer än nöjd i taxin hem sen.. ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar