Translate

måndag 25 april 2016

Tjejmys på Seglarhotellet i Sandhamn

I fredags spenderade jag en natt på Seglarhotellet i Sandhamn med en av mina bättre vänner Johanna. Vi har känt varandra i "GAH" 16-17 år (!!!).. Hm, man är inte den yngsta i stan direkt. Det var länge sedan vi sågs så vi tänkte att lite tjejsnack, god mat och spa skulle kompensera detta. Först var det lite oklart hur vi skulle komma ut till skärgården med tanke på båtstrejken. Visade sig sedan att det endast var Waxholmsbolaget som inte körde som vanligt.


Sandhamn eller Sandön som den också kallas ligger ca 25 minuter med direktbåt från Stavsnäs. Stannar båten i fler hamnar tar det dubbla tiden. Sandhamn heter hamnen som ligger på öns norra kust, där även Seglarhotellet ligger. Vill man ligga på en strand så rekommenderas den välkända Trouville som ligger på den sydöstra delen av ön, ca 15 minuters gångavstånd från hamnen. Under sommarens hetaste dagar är den här hamnen fullproppad med partysugna skärgårdsbesökande. Den här tiden på året är det desto lugnare.
Jag hörde av mig till Seglarhotellets försäljningschef Richard Rosén för ett par veckor sedan som fixade ett rum på studs. Ett rum som blev uppgraderat till en superfräsch svit med full havsutsikt från den stora balkongen. Morgonrock och tofflor låg och väntade på sängen, och hade vi pratat bort våran spa-tid en trappa ner så hade vi kunnat sitta och basta i sviten istället. Tack för den servicen Mr Rosén:)Vi badade i badtunnorna men missade bastuflotten. Det ösregnade när vi kom men när vi skulle ner och till spat sprack det upp och solen tittade fram. Perfekt timing! Med ett glas champagne i handen och gott sällskap blev vi kvar en lång stund.


Middag stod näst på tur. Sandhamns Seglarhotell har precis fått en ny kock från Berns Bistro. Jag älskar Berns så det lät spännande. Vi fick en tvåa precis vid fönstret i en fullsatt matsal. Tyvärr kunde servicen ha varit bättre men jag har full förståelse för hennes första dag på jobbet. Om ett par veckor kommer hon in i allt.. När jag går på restaurang sitter jag och noterar allt. En gammal yrkesskada. Inget personligt.

Jag beställde in en kall Vichyssoise (potatis & purjolökssoppa) med Kalix löjrom och tryffel. Smakerna var magiska men konsistensen kunde ha varit mer flytande. Även fast jag vet att den här soppan ska vara lite mer stabbig i konsistens och utseende. Väldigt mättande förrätt. Till varmrätt beställde jag in en Forell med morrotspuré och forellrom. Väldigt mycket smörsmak men för övrigt en god rätt. Älskade att Food & Beverage Managern gick runt med en kockrock! Frukostbuffén var magisk..


Helhetsintrycket av vistelsen var kanon! Kommer gärna tillbaka fler gånger..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar